Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Всесвітній день здоров'я в Оболонському районі

Опубліковано 14 квітня 2016 року о 08:55

World Health Day - Всесвітній день здоров'я відзначається щорічно 7 квітня в день створення  в 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров'я. (World Health Organization, WHO). З того часу в склад ВООЗ увійшло 194 держави. Щорічне проведення Дня здоров'я стало традиційним з 1950 року.

Всі заходи Дня проводяться організаціями охорони здоров'я з метою вирішення  питань щодо  визначення потреб для покращення здоров'я людей в цілому світі  та для розуміння людей щодо важливості  та вагомого значення здоров'я в їхньому житті.

Щороку Всесвітній день здоров'я присвячений глобальним  світовим проблемам охорони здоров'я, і проходить під різними гаслами. Цього року Всесвітній день здоров'я проходить під гаслом «Переможемо діабет!»

На жаль, проблема цукрового діабету є актуальною для усіх країн, оскільки, за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, на діабет у світі страждає близько 350 мільйонів осіб. В Україні поширеність цукрового діабету становить близько 280 випадків на 100 тисяч населення.

Епідемія діабету стрімко зростає в багатьох країнах, причому особливо різке зростання зареєстровано в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Розширення доступу до діагностування, навчання правильній поведінці і доступне в ціновому відношенні лікування є важливими елементами заходів.

Зусилля щодо профілактики і лікування діабету матимуть важливе значення для досягнення глобальної цілі ВООЗ в галузі сталого розвитку, яка передбачає скорочення до 2030 року на одну третину передчасної смертності від захворювань, до яких також входить і цукровий діабет.

У рамках заходів 09 та 11 квітня в підпорядкованих управлінню охорони здоров'я Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації закладах в холах будівель КНП «КДЦ»  по вул. Тимошенка,14 та філії №1 КНП «КДЦ» по вул. Йорданська,26 (Лайоша Гавро) було організовано безкоштовні вимірювання рівня глюкози крові, артеріального тиску, розповсюдження просвітницької літератури щодо факторів розвитку цукрового діабету та консультації лікарів-ендокринологів всім бажаючим мешканцям району.

Захід відвідало 446 мешканців району, яким було безкоштовно проведено забір крові на вимірювання рівня глюкози, з них виявлено 65 осіб з підвищеним показником цукру в крові. Ці пацієнти були одразу оглянуті лікарями-ендокринологами, 10 з них було вперше встановлено діагноз цукрового діабету.

Значній частині випадків захворювання на діабет можна запобігти. Діабет – не вирок. Він піддається лікуванню. Його можна контролювати і впливати на нього, щоб уникнути ускладнень. Доведено, що дотримання деяких, на перший погляд складних, але на практиці абсолютно прийнятних правил, дозволить запобігти лиху.

Щоб впоратися з діабетом в різних життєвих ситуаціях та позитивно ставитись до хвороби, всі мають можливість пройти навчання в районній «Школі діабету» (вул. Йорданська, 26).

Бережіть себе та будьте здорові!

Управління охорони здоров'я Оболонської РДА

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux