Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відкриття Всеукраїнської акції «16 днів проти гендерного насильства»

Опубліковано 28 листопада 2013 року о 12:13

25 листопада відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок та гендерної нерівності. Щороку, в усьому світі проходить акція «16 днів проти гендерного насильства». З 2008 року до заходу також приєдналась Україна. Відтак, з 25 листопада по 10 грудня, по всій Україні, проходить ряд інформаційних заходів, основна ціль яких протидіяти та запобігти гендерному насильству, зокрема, насильству щодо жінок.

Питання неприпустимості явища домашнього насильства та способи боротьби з ним в Україні обговорили під час цьогорічного відкриття глобальної кампанії «16 днів проти гендерного насильства» на тематичному брифінгу, який проходив 25 листопада 2013 року в ТРЦ «DreamTown». На акції були присутні депутат Київської міської ради, голова постiйної комiсiї з питань гуманітарної політики Алла Шлапак, заступник керівника апарату Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Совенко, директор Київського міського центру сім’ї «Родинний дім» Київської міської державної адміністрації Галина Козлова, завідувач сектором сімейної політики управління у справах сім’ї, молоді і спорту Департаменту Володимир Вовк.

Також свою небайдужість до питання протидії насильству в сім’ї висловили представники громадських організацій - організатори заходу голова правління Міжнародної громадської організації Школа Рівних Можливостей Лариса Колос, голова правління Міжнародної громадської організації «Федерація жінок за мир у всьому світі» Тетяна Коцеба, керівник Міжнародної громадської організації МОЗІРОН Світлана Винограденко, віце-директор Культурного центру "Сан" (Японія) Нобуко Оморі, народний артист України, виконавець і автор пісень української традиційної естради Анатолій Матвійчук та інші.

Також до акції долучились фахівці з соціальної роботи Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оболонського району м. Києва.

Під час брифінгу присутні обговорили політику міської влади щодо цього питання, проблеми попередження насильства та допомоги постраждалим, обкреслили спеціальні заходи для малозабезпечених та незахищених верств населення, іноземні гості поділилися досвідом протидії насильству в сім’ї в Японії.

Крім того, під час заходу можна було насолодитися творчими виступами, театральним мистецтвом, відвідати майстер-клас «Мистецтво орігамі» від волонтерів з Японії, арт-терапевтичний практикум пісочного малювання. Кожен охочий міг звернутись до Консультаційного пункту юридичної та психологічної підтримки за консультацією фахівців Київського міського центру сім’ї “Родинний дім».  

Слід зазначити, що акцію щороку підтримують понад 100 країн та більше, ніж 1000 громадських організацій, проводячи протягом 25 листопада -10 грудня десятки тисяч різноманітних заходів, які ще раз загострюють увагу на проблемі різних форм насильства над жінками.

  

 

 

 

 

 

 

  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux