Головна  →  Новини  →  15 травня 2015

На Оболоні відбулись ІІ «Спортивні ігри юних олімпійців»

На Оболоні відбулись ІІ «Спортивні ігри юних олімпійців»

14 травня 2015 року на міжшкільному стадіоні гімназії №143 та СЗШ №231 міста Києва відбулись ІІ «Спортивні ігри юних олімпійців».

Організатором змагань виступили Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація, Київське міське відділення Національного олімпійського комітету України. Партнерами цьогорічного свята спорту виступили фітнес-центр “Aquarium” та Київський університет ім.Бориса Грінченка.

Метою заходу є залучення дітей та учнівської молоді до систематичних занять фізичною культурою та спортом, забезпечення рівня рухової активності учнів, популяризації ідей та принципів олімпійського руху в місті Києві, виявлення молоді, яка досягла найкращих результатів з фізичної підготовки.

У іграх взяли учать учні 5-10 класів з 25 загальноосвітніх навчальних закладів Оболонського району Києва (знз, гімназії та ліцеї) – № 29, 225, 14, 252, 285, 194, 143, 240, 214, 231, 298, 9, 8, 216, 239, “Потеціал”, 226, 211, 210, 20, 233, 219, 256, 176, 245. Змагання проходили по таким видам спорту: вуличний баскетбол (4*4), міні-футбол, шахи, спортивне багатоборство (біг 60 метрів, підйом тулуба з положення «лежачи на спині» (прес), стрибки в довжину з місця, стрибки на скакалці), веселі старти (комплексна естафета). Змагання проводяться серед юнаків та дівчат окремо, а також командна та особиста першість у кожному виді програми.

Привітати учасників змагань завітали голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак, член виконавчого комітету Київського міського відділення Національного олімпійського комітету України Сергій Тимофєєв, радник ректора Київського університету імені Бориса Грінченка Андрій Боляк.

В рамках співпраці між Київським міським відділенням Національного олімпійського комітету України та Київським університетом ім. Б.Грінченка до проведення змагань була залучена спеціальна команда волонтерів з учнівської молоді. ІІ Спортивні ігри юних олімпійців проходили за активною участю волонтерської команди студентів з університету. Волонтери допомагали у суддівстві змагань на кожному з етапів.

Всі переможці та призери отримали цінні подарунки від Київського міського відділення НОК України.

Перейти до спискуВерсiя для друку