Головна  →  Анонси  →  17 лютого 2022

У Києві затверджено план заходів відзначення Дня Героїв Небесної Сотні

До Дня Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20 лютого, у Києві відбудеться низка заходів. Як повідомили у Департаменті суспільних комунікацій, затверджено відповідний план заходів.

Так, згідно з планом, із 17 лютого до 20 березня на Михайлівській площі, проходитиме вуличний виставковий проект «Євромайдан у Донецьку: історія боротьби за гідність».

18 лютого о 13:00 відбудеться вручення пам’ятних відзнак Київської міської державної адміністрації постраждалим та учасникам Революції Гідності.

18 лютого із 20:00 до 21:00 пройде «Хода пам’яті» за маршрутом: Михайлівська площа – вул. Трьохсвятительська – Європейська площа – вул. Грушевського – Кріпосний провулок – вул. Інститутська – Алея Героїв Небесної Сотні.

18 лютого із 11:00 до 13:00 пройде щорічна акція «Ангели Пам’яті» на згадку про загиблих під час Революції Гідності на Алеї Героїв Небесної Сотні (біля мосту).

Із 18 лютого до 20 березня триватиме документальна виставка «Справи Майдану: на шляху до правосуддя та історії» на Алеї Героїв Небесної Сотні (біля мосту).

20 лютого з 10:00 до 12:00 відбудеться Церемоніал вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

20 лютого упродовж дня триватиме комеморативна інсталяція «Місця гідності» на Алеї Героїв Небесної Сотні (на місцях загибелі Героїв).

20 лютого із 19:00 до 23:00 на Майдані Незалежності та Алеї Героїв Небесної Сотні проходитиме світлова інсталяція «Промені Гідності» з аудіосупроводом музики Романа Коляди.

Із 16 лютого до 15 серпня на Майдані Незалежності триватиме вулична виставка «Мальована історія Майдану» – графічного роману-виставки про Революцію Гідності.

20 лютого з 16:00 до 18:00 на Майдані Незалежності відбудеться захід «Вечір пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Із 16 до 28 лютого в міській бібліотеці «Молода гвардія» триватиме книжкова виставка «Історія революції зблизька».

Із 17 до 28 лютого у читальній залі Державного архіву Києва триватиме виставка документів «До Дня Героїв Небесної Сотні».

Також меморіальні заходи, покладання квітів із нагоди Дня Героїв Небесної Сотні пройдуть в усіх районах Києва.

Нагадаємо, що 20 лютого обмежать проведення розважальних заходів, спортивних змагань та внесуть відповідні зміни до програм теле- і радіопередач комунальних засобів масової інформації.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку