Головна  →  Оголошення  →  27 липня 2021

Департамент культури КМДА запрошує молодих митців долучитися до конкурсу на створення модної колекції одягу

У Києві триває прийом робіт молодих художників для участі в конкурсі на створення нової колекції принтованого одягу від київського арт-бренду OVERALL. Проєкт «Вдягни українське мистецтво» стартував за підтримки Українського Культурного Фонду та представлятиметься на Ukrainian Fashion Week (UFW) вже у вересні.

Серед членів журі оцінюватиме мистецькі роботи учасників і директорка Департаменту культури КМДА Яна Барінова. Разом із нею обиратимуть найкращі ідеї найвідоміший арт-дилер країни Ігор Абрамович, голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська, продюсер шоу «Твій День» на каналі «1+1» Єгор Гордєєв та головний редактор журналу VIVA Іванна Слабошпицька. До них долучаться й інші фахівці у сфері моди та арту.

«Подібні колаборації моди та українського арту – це про трансляцію цінностей, що об’єднують і нас, і мистецтво, і людей, які його створюють. Мені дуже імпонують такі кроссекторальні проєкти, у результаті яких виникають не лише нові форми взаємодії та співтворчості, а ще і якісні мистецькі продукти», – зазначила Яна Барінова.

У рамках проєкту «Вдягни українське мистецтво» 29 липня оголосять 10 переможців, чиї роботи розмістять на одязі та продемонструють на модному показі в рамках UFW. Заявки приймають від українських митців зі всього світу віком від 18 до 35 років.

«Працюючи в колаборації з українськими митцями, вже рік ми отримуємо десятки листів від наших художників, які проживають за кордоном: у Німеччині, Італії, Іспанії, навіть Австралії. Усі вони також є частиною нашої культури, тож цілком логічно, що ми запрошуємо до участі в конкурсі і їх. Не менше 5 переможців із-за кордону ми запросимо до України, забезпечивши їм переліт», – говорить засновниця бренду OVERALL Анастасія Браткова.

Для участі в конкурсі необхідно мати: досвід художньої практики та опис роботи та фото. Заявки просять заповнювати у google-формі на сайті бренду: https://overall.kiev.ua/opencall.

Дедлайн прийому заявок – 28 липня. Із митцями, чиї роботи будуть відібрані для створення колекції, організатори зв’яжуться особисто.

З кожного продажу автори отримуватимуть роялті згідно з підписаним ліцензійним договором та подарунок – комбінезон від OVERALL із власною картиною чи фотороботою.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку