Головна  →  Новини  →  6 квітня 2021

Пільги на житлово-комунальні послуги

Монетизація пільг на житлово-комунальні послуги

Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї

З 1 січня 2021 р. документи для отримання пільг на оплату житлово-комунальних послуг приймаються структурними підрозділами соціального захисту лише у разі надсилання їх поштою.

Адреса для листування: 04209 м. Київ, вул. Озерна, буд. 18-А

Електронна пошта: 37445416@kmda.gov.ua.

Телефон для довідок: 489 91 76, 489 91 78, 468 99 81.

Для внесення інформації про пільговика до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги за зареєстрованим місцем проживання, необхідно надати до Управління соціального захисту населення Оболонського району копії наступних документів:

Пільговикам, які мають право на пільгу відповідно до середньомісячного сукупного доходу та до складу сім’ї яких входять працездатні особи, необхідно надати до управління соціального захисту населення наступні документи:

  • декларацію про доходи сім’ї пільговика;
  • довідки про доходи свої та членів сім’ї, відповідно до Постанови (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за шість місяців, що передують місяцю звернення;
  • документи, що підтверджують відсутність доходів за такий період (трудова книжка (копія)).

Для внесення інформації про пільговика до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги за фактичним місцем проживання, необхідно додатково надати:

Рішенням комісії здійснюється нараховування пільги для оплати житлово-комунальних послуг за фактичним місцем проживання пільговиків на термін 12 місяців. Після закінчення терміну нараховування пільги для оплати за житлово-комунальні послуги, пільговики надають оновлену інформацію.

Звертаємо увагу, що пільговик зобов’язаний повідомляти управління соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільги, а саме:

  • зміна умови надання послуги (встановлення/зняття лічильника квартирного або будинкового, відключення/підключення послуги та інше);
  • зміна адреси зареєстрованого/фактичного місця проживання;
  • зміна складу сім’ї;
  • зміна сімейного стану;
  • призначення житлової субсидії у разі наявності пільговиків, які користуються пільгами за фактичним місцем проживання, тощо.

Надання пільг припиняється:

  • якщо пільговиком приховано або навмисно подано недостовірні дані про доходи будь-кого із членів сім’ї пільговика, що вплинуло на визначення права на пільги — з місяця, в якому виявлено порушення;
  • за заявою пільговика — з місяця, що настає за місяцем її подання, якщо інше не обумовлено заявою.

Сума пільги, перерахованої (виплаченої) надміру внаслідок свідомого подання пільговиком документів з недостовірними відомостями, повертається ним на вимогу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

У разі коли пільговик добровільно не повернув надміру перераховану (виплачену) суму пільги, питання про її стягнення вирішується у судовому порядку.

За інформацією управління соціального захисту населення

Перейти до спискуВерсiя для друку