Головна  →  Анонси  →  11 березня 2021

Підрив крижаного поля, евакуація потерпілих із підтоплених будинків та тестування аероглісера: рятувальники проведуть тренування для протидії підтопленням

12 березня об 11:00 столичні рятувальники проведуть масштабні навчання для відпрацювання дій в умовах можливої повені та льодоходу, до яких будуть залучені понад 60 осіб та 15 одиниць спецтехніки.

У плані тренувань: зняття з даху підтопленої будівлі на човен потерпілих від повені порятунок людини, яка провалилась під лід; зведення дамби для захисту території від підтоплення; підрив крижаного поля для запобігання ймовірності підйому рівня води та скупчення криги; відкачування води з підтоплених об’єктів; евакуація застряглого автобуса з людьми та надання медичної допомоги потерпілим. 

До навчань залучені 15 підрозділів та підприємств, що належать до єдиної територіальної підсистеми цивільного захисту. Зокрема, Київська комунальна аварійно-рятувальна служба «Київська служба порятунку», Головне управління ДСНС України в місті Києві, його структурні підрозділи, сили та засоби, Головне управління Національної поліції у місті Києві, Управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, «Муніципальна охорона», комунальні підприємства «Плесо», «Київавтодор», «Київпастранс», Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва, Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України та інші.

Місце проведення: Оболонський район, парк «Наталка», вулиця Оболонська набережна, майданчик біля ресторану «Десант» (50.515105, 30.519776).

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 202-74-61, 202-74-26, 202-74-48.

Акредитуватися журналісти також можуть, надіславши листа з інформацією про назву ЗМІ, прізвище та ім’я журналістів та їхні контактні дані на електронну адресу:[email protected](у темі листа обов’язково зазначити назву події).

Нагадуємо представникам ЗМІ про необхідність дотримуватися маскового режиму та тримати дистанцію у 1,5 метри із колегами та учасниками заходу.

Контактна особа на місці: Юлія Грамотна, 0963792772.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку