Головна  →  Анонси  →  10 грудня 2020

10 грудня біля пам’ятника Сковороді відбудеться перформанс під гаслом «#НеМовчиПроВажливе»

10 грудня із 18:00 до 19:00 біля пам’ятника Григорію Сковороди у рамках закінчення міжнародної акції «16 днів проти ґендерного насильства» відбудеться перформанс під гаслом «#НеМовчиПроВажливе». Про це повідомив Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Акція #НеМовчиПроВажливе розкриває тему гендерно обумовленого та домашнього насильства за допомогою сучасної молодіжної технології перформансу. На місці проведення акції встановлюється спеціальна конструкція з проектором та просвітним білим полотном, на яке здійснюється проекція певної сцени насильницьких дій, при цьому всі герої зображені тінями. Кожен охочий стає у промінь проектору таким чином, аби його тінь опинилась між жертвою та кривдником і має зафіксувати власну тінь на екрані. Таким чином картина із зображення сцени насильницьких дій перетворюється на зображення сцени захисту від насильства.

За рахунок індивідуальної участі в акції всі події відбуваються максимально безконтактно, тобто із дотриманням всіх існуючих протиепідемічних норм.

Організатори планують робити фотографії сцен захисту і викладати їх у соціальних мережах із хештегом #НеМовчиПроВажливе. Під час акції відбудеться розповсюдження інформаційних матеріалів із номерами «гарячих» ліній щодо насильства в сім’ї.

Місце проведення: Контрактова площа, біля пам’ятнику Григорію Сковороді.

Детальніше – за тел.: 456-77-81, (097) 528-96-09, (063) 349-55-69.

kyivcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку