Головна  →  Анонси  →  21 серпня 2019

В Оболонському районі відбудеться ХVІІІ міжнародного шахового фестивалю «Кубок Незалежності України 2019»

23 серпня о 12:30 в актовій залі Оболонської райдержадміністрації відбудеться урочисте відкриття ХVІІІ Міжнародного шахового фестивалю «Кубок Незалежності України 2019». Фестиваль проходитиме з 23 по 29 серпня 2019 року в рамках святкових урочистих заходів та подій з нагоди Дня Незалежності України.

Фестиваль традиційно проводиться в Оболонському районі міста Києва вже вісімнадцять років поспіль. Організаторами фестивалю виступили Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація та дитяча громадська організація «Оболонь-Гросмейстер». Шаховий фестиваль започатковано у 2002 році з метою популяризації шахів. За ці роки він набув популярності та став відомим у країнах Європейської спільноти за високим рівнем представництва.

За всі роки існування участь у фестивалі взяли близько 10 000 спортсменів, які представляли шахові клуби міст та областей України, а також зарубіжжя.

У різні роки проведення фестивалю в ньому взяли участь найтитулованіші, найвідоміші у сучасному шаховому молодіжному осередку спортсмени: міжнародний гросмейстер Спартак Височин, призер чемпіонату України, міжнародний гросмейстер Ольга Бабій, чемпіонка Європи серед дітей Вероніка Верем’юк, чемпіонка України, міжнародний гросмейстер Катерина Должикова, міжнародний майстер спорту з шахів Олег Будніков та інші.

У фестивалі 2019 року візьмуть участь понад 700 шахістів віком від 6 до 80 років, які виступатимуть у дев’яти турнірах фестивалю та представлятимуть шахові клуби Австрії, Франції, Іспанії, Швеції, Польщі, міст та областей України та міста Києва.

 

 

За інформацією відділу молоді та спорту

Перейти до спискуВерсiя для друку