Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

За бездоговірне водокористування та борги київводоканал відключив від послуг низку столичних приватних будинків

Опубліковано 05 липня 2017 року о 11:40

 

Київводоканал вкотре звертає увагу, самовільне підключення до мереж та бездоговірне водокористування є серйозною небезпекою нормальній роботі систем життєзабезпечення, а несплата за послуги – загрозою зриву технологічних процесів підготовки води та відведення стоків. Минулого тижня від водопостачання було відключено низку столичних приватних будинків, зокрема по вул. Кисловодська, 69/6 кв. 1 у Деснянському районі, пров. Ялинковому, 13, кв. 1 у Дарницькому районі, вул. Новікова-Прибоя, 17, кв. 1 у Оболонському та вул. Одеська, 1/20, кв. 1 у Солом’янському районах.  

Власники цих домогосподарств не уклали договори з Київводоканалом, а також систематично не платили за холодну воду та водовідведення. Загальний розмір їх боргу перед підприємством склав більше 18 тис. грн.

Відтак працівники підприємства обмежили водопостачання до осель шляхом перекриття та опломбовування засувок у колодязях. Самі будинки взяли на контроль – для уникнення самовільних повторних підключень до мереж.

Варто відзначити, що при виявленні систематичних порушеннях з боку мешканців підприємство має право вживати кардинальні заходи – відключати об’єкти з видимим розривом. Тобто, якщо при черговій перевірці буде встановлено повторну незаконну врізку, частину труби виріжуть, що створить складнощі у наступному підключенні.

«Відновлення водопостачання можливе лише за умови укладення договору та вирішення питання з заборгованістю. Зокрема наразі вже законно користуються водою мешканці квартири 1 по вул. Новікова-Прибоя, 17. Майже одразу після відключення господар погасив борг та оформив відносини з Київводоканалом. Радимо і іншим абонентам наслідувати його приклад, адже це гарантуватиме якість та безпечність отриманих послуг, а також дозволить уникнути труднощів, спричинених примусовими заходами та позовами до суду, які застосовуватимуться до безвідповідальних споживачів», - відзначив начальник відділу по роботі з неплатниками Олександр Соболєв.

Нагадуємо, торік для власників будинків було спрощено процедуру укладення договорів, зокрема збирати та подавати документи можна поступово – упродовж року, а до цього отримувати послуги за тимчасовою угодою. Крім того, щоб пришвидшити процес та зробити його більш зручним, Київводоканал організовує укладення прямих договорів на місцях: наразі наші працівники вже почали працювати у районах.

Також є можливість вирішити питання із заборгованістю – на взаємоприйнятних умовах, які сторони погоджують у договорі реструктуризації.

Крім того, звертаємо увагу, що цього місяця власники приватних будинків отримали квитанції, де окремою графою відображено плату за воду для поливу зелених насаджень, зокрема вказано суму за сто квадратних метрів території. Такі нарахування були здійснені відповідно до вимог Правил користування усім споживачам відповідно до показань лічильників, а за їх відсутності: за площею дворів, зелених насаджень та газонів. В обов’язковому порядку нарахування за полив здійснюються і тим абонентам, які не встановили лічильники, не оформили договори на отримання послуг або не надали водопостачальному підприємству документів про площу поливу та інформації щодо обсягів використовуваної води для зазначених цілей.

Для того, щоб привести розрахунки у відповідність до фактичного водоспоживання Київводоканал рекомендує власникам домогосподарств згідно з вимогами закону встановити лічильники та укласти договір з виконавцем послуги. Завдяки цьому абоненти зможуть контролювати та регулювати використовувані обсяги води.

Довідково

Власики будинків, які самовільно приєднуються до міських мереж без отримання технічних умов на водопостачання та водовідведення, без укладення відповідного договору з Київводоканалом є порушниками норм чинного законодавства України, зокрема вимог ст. 19 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання», п.п. 2.1; 3.10; 4.1-4.5 «Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України», що затверджені наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 27.06.2008 №190 тощо.

Відповідно до ст. 46 Закону України «Про питну воду та питне водопостачання» особи винні в самовільному підключенні до об’єктів та систем питного водопостачання та водовідведення притягаються до відповідальності згідно з законодавством України.

За інформацією vodokanal.kiev.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux