Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В.Прокопів: місто не братиме на себе борги “Київенерго”

Опубліковано 24 травня 2018 року о 11:37

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення «Про питання заборгованості перед ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України». Відповідним документом міська влада висловлює свою позицію: грошові зобов’язання ПАТ «Київенерго» та їх подальша доля не повинні впливати на питання постачання природного газу та життєзабезпечення міста. Про це повідомляє прес-служба Київради.

“Приймаючи від Київенерго у власність міста весь тепло-енергетичний комплекс, ми зіштовхнулися з наступною проблемою. “Нафтогаз України” відмовляється підписувати договір на постачання газу з комунальним підприємством “Київтеплоенерго”, яке тепер має забезпечувати містян теплом і гарячою водою. Саме тому ми прийняли рішення, яке передбачає, що боргові зобов’язання з оплати спожитих енергоносіїв та послуг з їх транспортування і постачання ПАТ “Київенерго” не підлягають передачі та переведенню КП “Київтеплоенерго”, - зазначив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

За його словами, міська влада наполягає, щоб два питання – постачання газу для Києва та вирішення проблеми заборгованості «Київенерго» вирішувалися окремо.

“НАК «Нафтогаз України» фактично шантажуючи місто і погрожуючи зривом опалювального сезону, змушує нас прийняти на себе борги “Київенерго”. Це для міста є неприйнятним. Борги “Київенерго” ніколи не стануть боргами киян. Ми готові до переговорів, ми готові допомагати “Нафтогазу” знайти спільну мову з “Київенерго”. Але робити борги, накопичені приватною компанією за 17 років, боргами киян ми не будемо”, - наголосив Володимир Прокопів.

Наразі у столиці триває безпрецедентний процес повернення теплоенергетичного комплексу з управління комерційної структури – ПАТ «Київенерго» в управління міста, зокрема комунального підприємства «Київтеплонерго».

«Завершення угоди міста та «Київенерго» відбувається в дуже складних умовах: ми зараз готуємо місто до зими, запускаємо в роботу котельні, ліквідуємо пошкодження теплових мереж. Однак ми отримали повідомлення від НАК «Нафтогаз України» про відмову укласти угоди з КП «Київтеплоенего» на постачання природного газу для забезпечення міста теплом та гярячою водою. Обсяг першої частини боргу – близько 3 млрд грн. Ми звертаємося до «Нафтогазу» з проханням до 1 червня укласти договір на постачання природного газу на об’єкти теплогенерації, а паралельно, на національному рівні, вирішувати спірне питання заборгованості», - сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що зазначена заборгованість має складну структуру, в тому числі, борги за спожиті послуги, заборгованість за пільги та субсидії, штрафи і пені.

«Я дякую киянам, які регулярно сплачують за спожиті послуги і підтримують платіжну дисципліну на належному рівні. Це сприяє вирішенню питання заборгованості», - сказав він.

Рішення підтримали 94 депутати Київради.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux