Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відбулось засідання Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в Оболонському районі міста Києва

Опубліковано 02 лютого 2015 року о 13:33

29 січня 2015 року під керівництвом заступника голови С. Блохова відбулося чергове засідання Тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в Оболонському районі міста Києва.

За інформацією начальника управління праці та соціального захисту населення Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Клебанової О.Б. заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах Оболонського району по рокам має тенденцію до зменшення:

 

Сума заборгованості із заробітної плати тис.грн.

Станом на

01.01.2012

Станом на

01.01.2013

Станом на

01.01.2014

Станом на

01.01.2015

23390,5

10933,9

7365,0

2521,6

  Таким чином заборгованість із заробітної плати на підприємствах району зменшилась: у 2012 році на 12 млн. 456,6 тис. грн., у 2013 році на 3млн. 568,9 тис. грн. та 2014 році на 4 млн. 843,4  тис. грн. 

Згідно статистичних даних на 01.01.2015р. в Оболонському районі сума заборгованості із виплати заробітної плати складає 2 млн. 521,6 тис.грн.

До складу підприємств Оболонського району м. Києва, які мають заборгованість з виплати заробітної плати, входять:

  • ДП «Центральний науково-дослідний інститут навігації і управління» - 1 млн. 732,6 тис. грн. (68,7 % від загальної суми заборгованості);
  • економічно-неактивне підприємство СКБ «Спектр» – 789,0 тис. грн.       (31,3 %від загальної суми заборгованості).

ДП «ЦНДІ НіУ» та СКБ «Спектр» є учасниками Державного концерну “Укроборонпром”.

 Затверджені ДК «Укроборонпром» графіки погашення заборгованості з виплати заробітної плати у 2014 році на ДП «Центральний науково-дослідний інститут навігації і управління» та ДП СКБ «Спектр» не виконувались.

За інформацією ДК «Укроборонпром» фінансово – економічний стан підприємств незадовільний, підприємства неплатоспроможні і перспектив подальшого покращення їх фінансового стану не прогнозується.

Пропозиції Концерну щодо виключення ДП СКБ «Спектр» з переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, підтримані Кабінетом Міністрів України, а ДП «ЦНДІ НіУ» з переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, підтримані Мінекономрозвитку. Після прийняття відповідних нормативно – правових актів, Концерном будуть прийняті рішення щодо реорганізації даних підприємств.

Оболонською районною в місті Києві державною адміністрацією направлено лист від 31.12.2014 №1617-17043 до ДК «Укроборонпром» з проханням скорегувати та затвердити графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати підприємств-боржників на 2015 рік, а також прискорити вирішення питань з ліквідації  реструктуризації  СКБ «Спектр» та ДП «ЦНДІ НіУ».

Крім того, Комісією прийнято рішення запросити представника  ДК «Укроборонпром» на чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в Оболонському районі м. Києва.

За даними управління охорони здоров’я, управління освіти та управління культури Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації, заборгованості із виплати заробітної плати працівникам установ, що знаходяться в сфері їх управління, немає.

Поряд з тим, на засіданні комісії були заслухані керівники підприємств Оболонського району м. Києва, які мають заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Керівникам було наголошено на необхідності активізації претензійно-позовної роботи з дебіторами, скорочення непродуктивних витрат, першочергового направлення отриманих коштів на погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux