Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Відбулось чергове засідання колегії Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації

Опубліковано 06 листопада 2014 року о 12:34

05 листопада 2014 року під головуванням очільника району Олександра Цибульщака відбулося засідання колегії Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації. На засіданні були присутні перший заступник голови Бойченко Олег Климентійович, заступник голови Блохов Сергій Володимирович, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та комунальних підприємств району, голова Громадської ради при Оболонській РДА Пашкевич Олександр Миколайович.

Відповідно до порядку денного заслухали наступні питання:

  1. Про роботу управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва, яка спрямована на виконання функцій призначення, перерахування та виплати пенсій.
  2. Про запровадження електронного цифрового підпису при підготовці вихідної кореспонденції.
  3. Про порядок здійснення заходів на виконання Закону України «Про очищення влади».

Про роботу управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва присутніх ознайомила начальник управління Олена Володимирівна Бойко. Зокрема, у своєму виступі вона зазначила, що одним із найголовніших напрямів роботи управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва є забезпечення реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення громадян. Станом на 01.10.2014 на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва перебуває 81 963 пенсіонери (що становить 25,7% населення Оболонського району), що на 1245 більше ніж на 01.10.2013 або на 1,52%. При цьому чоловіків 27 032 (32,98%), жінок 54 937(67,02%). Із загальної кількості пенсіонерів на обліку перебуває 29573 працюючих пенсіонера. Станом на 01.10.2014 середній розмір пенсії становить 1990,17 грн., що на 167,70 грн. більше ніж на 01.10.2012 року та на 101,25 грн. більше ніж на 01.10.2013. Крім того, вона звернула увагу на те, що до кінця 2014 року можливий вихід жінок на пенсію при досягненні 55 років (за умови наявності 30 років страхового стажу та звільнення з роботи). Станом на 30.09.2014 до органів Пенсійного фонду України в Оболонському районі м. Києва за переведенням пенсійних справ по місцю тимчасового перебування звернулось 1866 осіб, які тимчасово переїхали з Донецької та Луганської областей (Донецька область – 990 особи, Луганська область – 876 осіб). Сьогодні це вже 2786 осіб. З червня в управлінні функціонує громадська приймальня за принципом “єдиного вікна”  з питань пенсійного забезпечення. Прийом громадян здійснюється щоденно  без поділу за дільничним принципом. З початку 2014 року в управлінні з’явилась  можливість  розрахунку пенсії майбутнім пенсіонерам. До настання пенсійного віку громадяни можуть звернутись до управління для  проведення розрахунку майбутньої пенсії.

Начальник юридичного відділу Оболонської райдержадміністрації Євгеній Вікторович Палій проінформував про порядок здійснення заходів на виконання Закону України «Про очищення влади». Він повідомив про те, що зазначений Закон набрав чинності 16 жовтня 2014 року та визначає правові та організаційні засади проведення очищення влади (люстрації) для захисту та утвердження демократичних цінностей, верховенства права та прав людини в Україні. Організація проведення перевірки в Оболонській районній в місті Києві державній адміністрації покладається на голову держадміністрації, який приймає розпорядження про початок проведення перевірки та визначає дату проведення такої перевірки (в межах строків, затверджених Кабміном планом) та відповідальний структурний підрозділ за проведення перевірки (кадрова служба або інший підрозділ).

Начальник Оболонського районного управління юстиції в м.Києві Максим Германович Жданов повідомив, що люстрація в Україні - це процес встановлення заборони діячам високого рангу, які скомпрометували себе, впродовж певного часу або пожиттєво працювати на державній службі в Україні. Очищення влади (люстрація) здійснюється з метою недопущення до участі в управлінні державними справами осіб, які своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи (та/або сприяли їх здійсненню), спрямовані на узурпацію влади, підрив основ національної безпеки і оборони України або протиправне порушення прав і свобод людини.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux