Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В Оболонському районі вшанували військовослужбовців, які брали участь в АТО

Опубліковано 11 квітня 2017 року о 10:09

Три роки тому, після Революції гідності, коли всі думки були спрямовані на те, щоб в Україні нарешті запанував мир і спокій, на Сході нашої держави та в Криму розпочалися незрозумілі процеси, які призвели до так званої «гібридної війни». 20 лютого 2017 року Міністерство закордонних справ України оприлюднило заяву, згідно з якою від початку збройної агресії Росії проти України загинуло понад 9800 людей, близько 23000 потримали поранення, майже 1 млн. 800 тис. стали вимушеними переселенцями.

7 квітня 2017 року, в Оболонському районі вшанували військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, з нагоди третьої річниці з дня її початку.

В Свято-Покровському соборі об 11:00 отцем Олександром проведений молебень для вшанування героїчного подвигу військовослужбовців, які взяли участь в антитерористичній операції на Сході країни.

О 12:00 відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-патріотам України. Захід розпочав голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Леонідович Цибульщак. «70 років Україна жила під мирним небом, 70 років ми не знали ні пострілів, ні вибухів, ні руйнувань міст та селищ. Але, на сьогодні, частина України перебуває під впливом терористичних угрупувань, які дестабілізують ситуацію, що, в решті решт, призвело до військових дій. Українці, як свободолюбивий народ, став на захист своєї країни, на захист конституційних прав та свобод, на захист своєї честі та гідності. З перших днів подій на Сході України тисячі добровольців, проявивши свій громадянський обов’язок, пішли захищати свою Батьківщину, а Президент та Уряд оголосили мобілізацію до лав Збройних Сил України. Саме ви, учасники антитерористичної операції, відстояли та продовжуєте захищати незалежність України, саме вам ми повинні завдячити за те, що на більшій частині України зберігається мирне та спокійне життя. Хочу вам подякувати за героїзм і мужність, за жертовність в ім’я Батьківщини та українського народу, за силу духу, за те, що з честю виконуєте покладений на ваші плечі обов’язок по захисту вітчизни. А ми, зі свого боку, не тільки словом, а й ділом будемо допомагати вам та вашим родинам у вирішенні всіх повсякденних питань» - зазначив голова району.

Також, зі словами вдячності та підтримки до присутніх звернулисявійськовий комісар Оболонського районного у м. Києві військового комісаріату, полковник Збройних Сил України Вадим Слєпко та голова ГО "Спілка учасників АТО Оболонського району м.Києва" Віталій Баранов.

Крім того, в цей день відбулось вручення відзнак Президента України - медаль "Захиснику Вітчизни, орден "За мужність" ІІІ ступеня, відзнак військового комісара Оболонського РВК м.Києва - почесна відзнака добровольця "Перші в строю", подяк військового комісара Оболонського РВК м. Києва та голови ГО "Спілка учасників АТО Оболонського району м.Києва".

Після завершення офіційної частини присутні поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-патріотам України.

Слава Україні! Героям слава!

ФОТОАЛЬБОМ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux