Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В Оболонському районі відбулись урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України

Опубліковано 23 серпня 2020 року о 09:54

Сьогодні, 23 серпня, в Оболонському районі відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора та 29-ої річниці незалежності України.

Розпочались урочистості о 10:30 покладанням квітів до пам’ятних знаків Героям України, які ціною власного життя захищали незалежність та територіальну цілісність України та Героям Небесної Сотні.  Пам'ять Героїв вшанували  голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Кирило Фесик, перший заступник голови Олександр Цибульщак, заступники голови Олександр Сазанович та Андрій Трофимов, керівник апарату Ірина Пашко, рідні та близькі загиблих, учасники ООС (АТО), мешканці району.

Після покладання квітів відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України на майданчику біля Оболонської райдержадміністрації.

Синьо-жовтий прапор – це символ волі, віри та сили українського народу.

Право урочисто підняти Державний Прапор України було надано Голові Спілки учасників АТО Оболонського району м. Києва, добровольцю АТО з 2014 року, помічнику командира з оперативного забезпечення, керівнику 90-го батальйону, 81-ї десантно-штурмової бригади, кіборгу, учаснику боїв за Донецький аеропорт, Піски, Авдіївку, Водяне, Опитне, кавалеру орденів Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, підполковнику Збройних Сил України – Баранову Віталію Анатолійовичу.

«День Державного Прапора та День Незалежності України - це особливі свята для кожного українця, адже святкуванням цих свят ми ще раз нагадуємо собі та усьому світу що ми - незалежна нація, а Україна - самостійна держава. В 1991 році було законодавчо закріплено вікові демократичні прагнення українців до національної та духовної свободи.

За останні роки жовто-блакитний прапор набув особливого значення - це символ наших перемог, який майорить під час найважливіших подій в історії країни, супроводжує успіхи та досягнення українців.

Переконаний, що спільними зусиллями ми піднімемо нашу країну до рівня заможної демократичної європейської держави. На сьогодні, Україна має всі можливості та перспективи для цього, а українці – народ з неймовірним потенціалом», -  зазначив Кирило Фесик.

Під час урочистостей шістнадцятирічні юнаки та дівчата, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті та мистецтві, отримали головний документ – паспорт громадянина України. Дуже приємно, що лави громадян України поповнюються розумним, талановитим, свідомим, відповідальним поколінням.

Захід супроводжували святкові марші та популярні мелодії у виконанні  Військового оркестру 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux