Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Уряд затвердив План заходів з підготовки паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду 2017/18 року.

Опубліковано 22 серпня 2017 року о 10:24

Документом передбачено комплекс організаційних та практичних заходів щодо сталого проходження осінньо-зимового періоду 2016/17 року.
Зокрема, Міністерство енергетики і вугільної промисловості повинно забезпечити накопичення необхідних запасів вугілля, мазуту як резервного палива, закачування природного газу в підземні сховища відповідно до розроблених та затверджених графіків. Виконання плану заходів дозволить забезпечити споживачів електричною та тепловою енергією протягом осінньо-зимового періоду 2017/18 року.
 
Герб України

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

від 14 червня 2017 р. № 410-р

Київ

Про затвердження плану заходів з підготовки 
паливно-енергетичного комплексу України до 
осінньо-зимового періоду 2017/18 року та 
його проходження

1. Затвердити план заходів з підготовки паливно-енергетичного комплексу України до осінньо-зимового періоду 2017/18 року та його проходження, що додається.

2. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади:

забезпечити виконання плану заходів, затвердженого цим розпорядженням;

подавати щомісяця до 5 числа Міністерству енергетики та вугільної промисловості інформацію про стан виконання зазначеного плану заходів для його узагальнення та подання до 10 числа Кабінетові Міністрів України.

 

Прем’єр-міністр України                                                   В. ГРОЙСМАН

 

 

 


ЗАТВЕРДЖЕНО
розпорядженням Кабінету Міністрів України
від 14 червня 2017 р. № 410-р

 

ПЛАН ЗАХОДІВ
з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу
до осінньо-зимового періоду 2017/18 року та його проходження

 

1. Забезпечити виконання вимог Положення про порядок оцінки готовності об’єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період, затвердженого наказомМінпаливенерго від 7 липня 2006 р. № 231.

Міненерговугілля, суб’єкти електроенергетики (за згодою), Держенергонагляд.

До 15 листопада 2017 року.

2. Розробити та затвердити графіки накопичення вугілля на складах теплових електростанцій та теплоелектроцентралей станом на 1 листопада 2017  р. в обсязі 3,4 млн. тонн (1,5 млн. тонн вугілля “антрацитової” групи та 1,9 млн. тонн вугілля “газової” групи). Забезпечити щомісяця не пізніше 10 числа перегляд зазначених графіків з урахуванням балансових змін і робочих потужностей в об’єднаній енергетичній системі України.

Міненерговугілля, НКРЕКП (за згодою).

До 20 липня 2017 року.

3. Забезпечити:

накопичення необхідних запасів вугілля в обсягах відповідно до затвердженого графіка накопичення вугілля на складах теплових електростанцій та теплоелектроцентралей.

МіненерговугілляМінінфраструктури, ПАТ “Укрзалізниця”, НКРЕКП (за згодою), енергогенеруючі компанії теплових електростанцій та теплоелектроцентралі (за згодою).

До 1 листопада 2017 р.;

розроблення та погодження графіків імпорту енергетичного вугілля відповідно до затвердженого Міненерговугіллям графіка накопичення вугілля на складах теплових електростанцій та теплоелектроцентралей.

МіненерговугілляМінінфраструктури, ПАТ “Укрзалізниця”, НКРЕКП (за згодою), енергогенеруючі компанії теплових електростанцій та теплоелектроцентралі (за згодою).

До 15 липня 2017 р.;

розроблення та затвердження графіка накопичення мазуту як резервного палива на складах теплових електростанцій та теплоелектроцентралей станом на 1 листопада 2017 р. в обсязі 133 тис. тонн.

Міненерговугілля, НКРЕКП (за згодою).

До 15 липня 2017 р.;

накопичення необхідних обсягів мазуту як резервного палива відповідно до затвердженого Міненерговугіллям графіка накопичення мазуту на складах теплових електростанцій та теплоелектроцентралей.

Енергогенеруючі компанії теплових електростанцій та теплоелектроцентралі (за згодою), обласні та місцеві держадміністрації.

До 1 листопада 2017 року.

4. Розробити графіки постачання товарної вугільної продукції відповідно до заявок центральних та місцевих органів виконавчої влади з урахуванням виробничих можливостей вугледобувних підприємств, що належать до сфери управління Міненерговугілля, та забезпечити їх виконання.

Міненерговугілля, державне підприємство “Держвуглепостач” (за згодою), підприємства вугільної промисловості (за згодою).

До 15 липня 2017 року.

5. Узагальнити відповідно до компетенції інформацію про рівень готовності теплових електростанцій, теплоелектроцентралей, котелень та теплових мереж до осінньо-зимового періоду.

МіненерговугілляМінрегіон, обласні та місцеві держадміністрації.

До 20 листопада 2017 року.

6. Забезпечити створення необхідного аварійного запасу матеріалів і устаткування для виконання аварійно-відновних робіт на повітряних лініях електропередачі та трансформаторних підстанціях усіх класів напруги.

Державне підприємство “Національна енергетична компанія “Укренерго” (за згодою), енергопостачальні компанії (за згодою).

До 2 жовтня 2017 року.

7. Провести галузеве протиаварійне тренування відповідно до вимог Правил проведення протиаварійних тренувань персоналу електричних станцій та мереж, затверджених наказом Міненерговугілля від 24 грудня 2013 р. № 991.

Міненерговугілля, державні підприємства “Національна енергетична компанія “Укренерго” (за згодою) та “Національна атомна енергетична компанія “Енергоатом” (за згодою), ПАТ “Укргідроенерго” (за згодою), енергогенеруючі, енергопередавальні та енергопостачальні компанії (за згодою).

До 1 жовтня 2017 року.

8. Вживати заходів:

до погашення заборгованості споживачів за спожиту електричну енергію.

Міненерговугілля, обласні та місцеві держадміністрації, енергопостачальні компанії (за згодою).

Постійно;

до погашення заборгованості споживачів за спожиту теплову енергію.

Обласні та місцеві держадміністрації,Мінрегіон, НКРЕКП (за згодою).

Постійно;

до погашення заборгованості за електричну енергію, яку закуплено у державного підприємства “Енергоринок”.

Енергопостачальні компанії (за згодою), державне підприємство “Енергоринок” (за згодою),Міненерговугілля, НКРЕКП (за згодою).

Постійно;

до погашення заборгованості споживачів за спожитий природний газ.

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” (за згодою),МінекономрозвиткуМіненерговугілля, ПАТ “Укртрансгаз” (за згодою), газопостачальні та газорозподільні компанії (за згодою), обласні та місцеві держадміністрації.

Постійно.

9. Забезпечити:

здійснення заходів з виконання Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2011 р. № 1270.

Міненерговугілля, державне підприємство “Національна атомна енергетична компанія “Енергоатом” (за згодою).

Постійно;

здійснення контролю за виконанням відповідно до компетенції планових ремонтних робіт з обладнання теплових електростанцій, теплоелектроцентралей, котелень та теплових мереж.

МіненерговугілляМінрегіон, обласні та місцеві держадміністрації, енергогенеруючі компанії теплових електростанцій та теплоелектроцентралі (за згодою), підприємства житлово-комунального господарства (за згодою).

До початку осінньо-зимового періоду 2017/18 року.

10. Розробити та затвердити графік закачування природного газу в підземні сховища станом на 1 листопада 2017 р. в обсязі 17 млрд. куб. метрів.

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” (за згодою),МіненерговугілляМінекономрозвитку, Мінфін.

До 15 липня 2017 року.

11. Забезпечити закачування природного газу в підземні сховища газу відповідно до затвердженого графіка.

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” (за згодою),МіненерговугілляМінекономрозвитку, Мінфін.

До 15 листопада 2017 року.

12. З метою належної підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2017/18 року взяти під особистий контроль виконання планових показників з комплексної підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2017/18 року у визначений строк.

Мінрегіон, обласні та місцеві держадміністрації.

До 1 жовтня 2017 року.

13. Здійснити заходи щодо:

виконання системної роботи створених регіональних оперативних штабів із забезпечення сталого проходження опалювального сезону, запобігання аваріям та проведення оперативних відновних робіт на об’єктах життєзабезпечення в осінньо-зимовий період 2017/18 року.

Обласні та місцеві держадміністрації.

До 25 вересня 2017 р.;

проведення перевірки стану газового обладнання у населених пунктах областей.

Газопостачальні компанії (за згодою), обласні та місцеві держадміністрації.

До 25 вересня 2017 року.

14. Забезпечити:

всі працюючі об’єкти соціальної сфери (навчальні заклади, заклади охорони здоров’я) резервними джерелами енергопостачання.

Обласні та місцеві держадміністрації.

До 1 жовтня 2017 р.;

підготовку спеціалізованої техніки для прибирання снігу та посипання вулично-дорожньої мережі протиожеледними сумішами і необхідну кількість посипного матеріалу.

Обласні та місцеві держадміністрації.

До 1 жовтня 2017 р.;

прогнозування загального стану погоди, складення прогнозів середніх добових температур за областями України на період до 10 діб, завчасне попередження про ускладнення погодних умов та різкі зміни температурного режиму в Україні.

ДСНС.

Постійно.

15. Провести:

аналіз заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах житлово-комунального господарства, скласти графіки погашення та вжити заходів до погашення заборгованості в повному обсязі.

Обласні та місцеві держадміністрації.

До 1 жовтня 2017 р.;

аналіз заборгованості населення за отримані житлово-комунальні послуги та вжити заходів до її погашення.

Обласні та місцеві держадміністрації.

До 1 жовтня 2017 року.

16. Вжити заходів до погашення у повному обсязі всіма категоріями споживачів заборгованості з оплати спожитих енергоносіїв та забезпечення щомісячної їх оплати.

Обласні та місцеві держадміністрації.

До 1 жовтня 2017 року.

17. Забезпечити своєчасне та в повному обсязі фінансування видатків на оплату пільг та житлових субсидій населенню з урахуванням оформлених, але неоплачених спільних протокольних рішень, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2005 р. № 20.

Мінфін, Казначейство.

До 1 липня 2017 року.

18. Забезпечити підготовку підприємств, що належать до сфери управління обласних та місцевих держадміністрацій, до роботи в осінньо-зимовий період 2017/18 року, в тому числі приведення в належний технічний стан житлового фонду та виконання планових робіт з проведення перевірки димових та вентиляційних каналів, щільності інженерних вводів у багатоповерхові будинки, а також приведення в належний технічний стан сигналізаторів загазованості підвальних приміщень житлового фонду.

Обласні та місцеві держадміністрації.

До 25 вересня 2017 року.

19. Взяти під особистий контроль виконання підприємствами житлово-комунального господарства робіт з промивки трубопроводів, гідравлічних випробувань теплових мереж тавнутрішньобудинкових систем опалення.

Обласні та місцеві держадміністрації,Держенергонагляд.

До 15 вересня 2017 року.

20. Утворити за участю представників підпорядкованих підприємств житлово-комунального господарства комісію для проведення перевірки технічного стану теплових пунктів, насосних агрегатів, водопідігрівачів, вузлів обліку теплової енергії, контрольно-вимірювальних пристроїв та автоматики і забезпечити проведення такої перевірки.

Обласні та місцеві держадміністрації,Держенергонагляд.

До 15 вересня 2017 року.

21. Забезпечити встановлення прозорих тарифів на теплову енергію для всіх теплопостачальних організацій, які не є ліцензіатами НКРЕКП, з відображенням в них усіх складових витрат.

Обласні та місцеві держадміністрації.

До 15 вересня 2017 року.

22. Забезпечити здійснення заходів щодо складення протиаварійних графіків стосовно зниження споживання електричної енергії і потужності, виконання заданих обсягів на введення обмежень та аварійних відключень споживачів електроенергії, дотримання встановлених режимів електроспоживання.

Енергопостачальні компанії (за згодою).

До 1 вересня 2017 року.

23. Рекомендувати енергоємним підприємствам перейти на режим роботи в періоди мінімального навантаження в об’єднаній енергетичній системі України в осінньо-зимовий період.

Обласні та місцеві держадміністрації,Міненерговугілля, державне підприємство “Національна енергетична компанія “Укренерго” (за згодою), Держенергонагляд.

До 15 вересня 2017 року.

24. Розробити до 30 серпня 2017 р. інформаційно-роз’яснювальні матеріали (інформаційні листівки, брошури, буклети, відеоролики соціальної реклами тощо) та забезпечити інформування населення про ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів (теплової та електричної енергії, природного газу), у тому числі через засоби масової інформації.

МІП, Мінрегіон,Держенергоефективності, Держкомтелерадіо, обласні та місцеві держадміністрації, енергопостачальні компанії (за згодою), газорозподільні та газопостачальні компанії (за згодою), підприємства житлово-комунального господарства (за згодою).

До завершення осінньо-зимового періоду 2017/18 року.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux