Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Творчий вечір присвячений 85-літтю від дня народження Мамеда Араза

Опубліковано 24 жовтня 2018 року о 09:42

На День незалежності Азербайджану в районній бібліотеці ім. Самеда Вургуна відбувся творчий вечір, присвячений 85-літтю від дня народження відомого азербайджанського поета, перекладача, публіциста Мамеда Араза та 40-літтю присвоєння бібліотеці імені Самеда Вургуна.

На заході були присутні представники Посольства Азербайджанської Республіки в Україні, представники діаспори, науковці, громадські діячі, Воїни-Захисники України та користувачі бібліотеки.

Вечір було організовано за сприяння Державного комітету по роботі з діаспорою Азербайджанської Республіки та за ініціативи Марини Гончарук.

Ведучим заходу був український поет Вано Крюґер .

Модератор вечора Марина Гончарук розповіла про  партнерів заходу,  концепцію вечора і його важливість для України та Азербайджану.

Перед гостями виступив Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанскої Республіки в Україні Його Високоповажність пан Азер Худієв. Пан Азер відзначив важливість літературних заходів, які проводить бібліотека ім. Самеда Вургуна, де читачі мають можливість познайомитись з кращими творами азербайджанської літератури та привітав колектив бібліотеки з ювілеєм.

Боєць батальйону ім. Героя України генерала Кульчицького Відаді Ісрафілов та голова Всеукраїнського об’єднання «Ми — українці» Іван Татауров подарували бібліотеці книги: «Якби не війна» та «Книга пам’яті МВС», які стануть початком нового проекту в бібліотеці.

Про історію бібліотеки, та її сьогодення розповіла завідувачка бібліотеки Галина Чеботарьова.

До уваги гостей було представлено презентацію про Мамеда Араза, підготовлену друзям закладу - ЦБС Сабаїльського району м. Баку, та книжкову виставку, підготовлену працівниками бібліотеки.

Присутні слухали імпровізовані вірші Мамеда Араза в перекладі Миколи Мірошниченка та вірші Самеда Вургуна в виконанні Заслуженого артиста України Бориса Лободи.

Запальні танці для гостей подарували артисти з шоу-балету «Лезгінка».

Азербайджанською мовою декламували вірші учні київських шкіл під орудою Наїбової Сафаї ханум, поет Шахріар дель Герані та журналіст Абульфаз Касимов.

З теплими словами виступив Заслужений працівник освіти України, доктор юридичних наук, професор Аріф Гулієв, який вписав яскраву сторінку в  історію бібліотеки.

В своєму виступі Аріф Гулієв наголосив на актуальності таких заходів, які сприяють кращому пізнанню літературної спадщини Азербайджану, а також нагородив бібліотеку Почесною грамотою Азербайджанського комітету Програми ЮНЕСКО «Інформація для всіх».

Учасники фестивалю «Поезія гранатових відтінків» поети Юрій Строкань та Вано Крюґер прочитали гостям свої вірші, присвячені Азербайджану.

На закінчення вечора в дружній атмосфері гості смакували азербайджанський чай та східні солодощі, слухали записи віршів Мамеда Араза в виконанні Миколи Мірошниченка та спілкувались.

Працівники бібліотеки дякують Державному комітету по роботі з діаспорою Азербайджанської Республіки за підтримку заходу, Марині Гончарук за організацію вечора та щира вдячність всім партнерам та учасникам творчого вечора.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux