Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Служба у справах дітей Оболонської РДА інформує

Опубліковано 31 січня 2015 року о 10:45

Станом на 30.01.2015 року на профілактичному обліку Служби перебуває 26сімей, в яких  виховується 55 дітей, що  опинились у складних життєвих обставинах. З дітьми та їх батьками проводиться профілактично-виховна робота. Службою у справах дітей спільно з кримінальною міліцією у справах дітей, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перевіряються умови проживання та виховання дітей, які проживають у складних життєвих обставинах.

Здійснено 20 обстежень  житлово-побутових умов проживання дітей, які виховуються в сім’ях даної категорії. З батьками проведено профілактично-виховні бесіди щодо належного виховання, навчання та матеріального утримання їхніх дітей.

Спеціалісти Служби протягом січня взяли участь у розгляді 32 судових справ (43 засідання), з них: 8 справ (8засідань) - щодо позбавлення батьків батьківських прав, 6 справ (6 засідань) - визначення місця проживання дитини, 4 справ (4 засідання) – про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною,  2 кримінальні справи  (2 засідання), 12  справ  (23 засідання) - щодо захисту житлових та майнових прав дітей (за позовом одного з батьків), установ та організацій.

З метою виявлення бездоглядних дітей, службою у справах дітей, спільно з кримінальною міліцією у справах дітей, відділом дільничних інспекторів міліції, дітей та молоді, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управлінням освіти,  проводяться профілактичні рейди.

Станом на 30.01.2015 року було проведено 3 рейди «Діти вулиці» та 1 рейд по комп’ютерних клубах, розважальних закладах, в ході яких здійснено 2 перевірки клубів, під час яких  було виявлено 1 дитина.

 Протягом місяця Службою у справах дітей було організовано та проведено 1 засідання Комісії з питань захисту прав дитини, під час яких було  розглянуто 39 питання  захисту законних прав та інтересів дітей, з них: 15 - щодо захисту  житлових та майнових прав дітей, 4 - щодо участі батька (матері) у вихованні дітей, 9 – про доцільність позбавлення одного з батьків батьківських прав, 1-повернення дитини з дитячого закладу на виховання в родину матері, затверджено 10 індивідуальних планів.

Станом на 30.01.2015  року  в районі зареєстровано 287  дитини-сироти та дітей, позбавлених  батьківського піклування; з них 84 дитини -сироти та 203 дитини, позбавлених батьківського піклування. В сім'ях опікунів та піклувальників виховується 251 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування. В державних дитячих установах утримується 18 дітей, в дитячому будинку сімейного типу (ДБСТ) та прийомних сім'ях - 15 дітей, відносно  3 дітей вирішується питання щодо їх влаштування.

В районі працює дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 9 дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування та 4 прийомні сім’ї, в яких виховується 6 дітей, позбавлених батьківського піклування.

В районі налагоджена та існує система обліку позачергового забезпечення житлом дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  які повертаються з державних  дитячих установ, від родичів або опікунів чи піклувальників. Станом на 30.01.2015 року на квартирному обліку перебуває 13 дітей вказаної категорії (13 справ).

 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux