Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Проведено командно-штабне навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в складних погодних умовах

Опубліковано 16 лютого 2015 року о 14:49

Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту міста Києва на 2015 рік в Оболонському районі міста Києва 12 лютого було проведено командно-штабне навчання з питань організації роботи міжвідомчого оперативного штабу та порядку дій сил при ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в складних погодних умовах.

            До навчання залучалися:

- особовий склад комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Оболонської районної в м. Києві державної адміністрації;

- особовий склад районного управління головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Оболонському районі;

- особовий склад районного управління головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Оболонському районі;

- відділ контролю за благоустроєм району;

- відділ з питань надзвичайних ситуацій району;

- служби цивільного захисту району.

Також були присутні члени комісії та представники Державної служби надзвичайних ситуацій України.

Навчання розпочалося о 7 годині ранку з отриманням оперативним черговим Оболонської РДА  ввідної   про   виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної із «вибухом» на котельні за адресою: вул. Рокосовського, 8-Б, та погіршенням метеорологічних умов. Згідно з Планом дій органів управління та сил цивільного захисту Оболонського району в м. Києві при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій було проведено оповіщення керівного складу адміністрації та членів комісії з питань техногенно-екологічно безпеки та надзвичайних ситуацій (далі – ТЕБ та НС) Оболонського району.

Засідання комісії з питань  ТЕБ та НС розпочав перший заступник  голови – голова комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Оболонської райдержадміністрації Бойченко О.К., який повідомив мету та цілі спільного командно-штабного навчання.

Першочергово заслуховувались доповіді про обставини, що склалися на місті вибуху, та надавалися конкретні доручення керівникам служб цивільного захисту району про надання допомоги потерпілим та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Особливу увагу під час засідання голова комісії ТЕБ та НС Бойченко О.К. приділив роботі по ліквідації наслідків «вибуху» та надзвичайної ситуації, зумовленої погіршенням погодних умов.

Згідно із ввідною було порушено теплопостачання 5-ти житлових будинків при температурі навколишнього середовища  –20 градусів морозу. Крім того, в результаті сильного снігопаду виникли затори на в’їзді до міста.

Під час заслуховування членів комісії надавалися конструктивні пропозиції по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Головою комісії приймалися рішення та надавалися начальникам служб цивільного захисту конкретні завдання.

В ході командно-штабного навчання дії членів комісії ТЕБ та НС та начальників служб цивільного захисту Оболонського району оцінювалися представниками ДСНС України.

Підводячи підсумки навчання, керівник районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Оболонського району міста Києва - голова райдержадміністрації  Цибульщак О.Л. подякував начальникам служб цивільного захисту за впевнену та активну роботу під час проведення навчання та визначив низку завдань.

Заключне слово було надано  керівнику  комісії від ДСНС України, полковнику служби цивільного захисту Лемешку О.Г., який високо оцінив дії органів управління цивільного захисту Оболонського району та надав конструктивні рекомендації щодо їх поліпшення.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux