Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Представники Оболонського району взяли участь у публічній презентації діяльності мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва

Опубліковано 17 лютого 2017 року о 14:26

15 лютого 2017 року в приміщенні Київської міської державної адміністрації відбулась публічна презентація діяльності мережі центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва за напрямом соціальної роботи з сім’ями/особами, які  опинилися в складних життєвих обставинах за 2016 рік.

Розпочався захід із вступного слова начальника Служби у справах дітей та сім’ї Валерія Анатолійовича Танцюри, який наголосив на важливості та актуальності надання соціальних послуг сім’ям та особам,які опинилися в складних життєвих обставинах.

З вітальним словом до всіх присутніх звернулась заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Вікторівна Старостенко.

 «Із огляду на складні соціально-економічні обставини, в яких опинилася країна, в місті Києві, зокрема, з’явилося багато соціально вразливих сімей. Надважливо, щоб мережа ЦСССДМ Києва надавала свої послуги максимально якісно та професійно. Саме тому ми сьогодні зібралися з усіма соціальними службами міста, громадськими представниками, організаціями, міністерством соцполітики для того, щоб підвести підсумки минулого року та сформулювати для себе пріоритети на цей рік», – повідомила Ганна Старостенко

На заході також були присутні: І.М. Пінчук – начальник Управління профілактики соціального сирітства Міністерства соціальної політики, Я.В.Колобова – директор Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Л.Б. Черкашина – заступник директора Департаменту соціальної політики, директори районних в місті Києві центрів соціальних служб тощо.

 Від Оболонського районного в місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з доповіддю виступила директор Центру – Олена Миколаївна Дмитрієва. Значну частину виступу Олена Миколаївна присвятила особливостям роботи із сім’ями та особами, які опинилися в складних життєвих обставинах, успіхам та труднощам в роботі. Також наголосила на важливості кадрового забезпечення фахівцями із соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

«Для проведення ефективної роботи в територіальній громаді району необхідно, щоб в кожному мікрорайоні було б хоча би по 2 фахівця із соціально роботи. Це дасть можливість стати дієвою ланкою у місцевій територіальній громаді, яка максимально наближена до найуразливіших верств населення. За своєю суттю – це «соціальний лікар», який одночасно виконує три ролі – помічника, координатора та представника інтересів клієнта. Він може вислухати, надати першу соціальну підтримку родині у кризі, зокрема - фахово діагностувати проблему сім’ї, зорієнтувати щодо місць, де можна отримати допомогу, допоможе залучити всі можливі ресурси родини – родичів, друзів, сусідів, а також ресурси місцевої громади – дільничого, сімейного лікаря, вчителя, інспектора системи соціального захисту, працівника центру зайнятості, благодійників та спонсорів для вирішення конкретних питань родини. А головне - спонукав би родину самостійно долати труднощі, поступово змінюючи свою поведінку та спосіб життя», - зазначила Олена Миколаївна.

За результатами публічних слухань було підведено підсумки роботи із сім’ями/особами, які опинилися у складних життєвих обставинах та визначено пріоритети роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва у 2017 році.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux