Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Порошенко підписав закон про створення національної поліції

Опубліковано 04 серпня 2015 року о 15:22

Президент Петро Порошенко підписав закон, що передбачає створення національної поліції.

Про це сказано в повідомленні Адміністрації Президента в мікроблозі Twitter, повідомляють Українські новини.

"Президент підписав закон про поліцію", - сказано в ньому.

Відповідно до документа, національна поліція - це центральний орган виконавчої влади, що служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримки публічної безпеки й порядку.

Завданнями поліції є забезпечення публічної безпеки й порядку, охорона й захист прав і свобод людини, а також інтересів суспільства й держави, протидія злочинності, надання послуг з допомоги особам, які через особисті, економічні, соціальні причини або інші надзвичайні ситуації потребують такої допомоги.

У складі поліції функціонують такі підрозділи, як кримінальна поліція, патрульна поліція, органи досудового розслідування, поліція охорони, спеціальна поліція й поліція особливого призначення.

Діяльність поліції направляється й координується урядом через міністра внутрішніх справ.

Керівник поліції призначається на посаду й звільняється від посади Кабінетом Міністрів за поданням прем'єр-міністра відповідно до пропозицій міністра внутрішніх справ, а перший заступник і заступники керівника - міністром внутрішніх справ за поданням керівника поліції.

На службу в поліцію зможуть бути прийняті повнолітні громадяни України, що володіють українською мовою, з повною загальною середньою освітою, що відповідають вимогам МВС про рівень фізичної підготовки.

Закон набуде чинності через три місяці після його опублікування, але положення щодо поліцейських підрозділів поліції в Києві набудуть чинності від дня опублікування закону, а в Одесі та Львові - з 20 серпня.

Кабмін повинен буде протягом місяця після набуття законом чинності забезпечити створення центрального органу виконавчої влади поліції і його територіальних органів.

До 31 грудня 2016 року керівником поліції зможе бути призначений громадянин з повною вищою освітою, стажем роботи не менше ніж 10 років, а на керівних посадах - не менше ніж 5 років, а керівниками й заступниками територіальних органів поліції - громадяни з повною вищою освітою, стажем роботи не менше ніж 5 років, а на керівних посадах - не менш 1 року.

Водночас від дня опублікування закону всі працівники міліції, МВС, їхніх територіальних органів будуть вважатися попередженими про можливе майбутнє звільнення через скорочення штатів.

Ті міліціонери, які виявлять бажання проходити службу в поліції, за умови відповідності вимогам поліцейських протягом трьох місяців від дня опублікування закону зможуть бути прийняті на службу або шляхом призначення з їхньої згоди, або шляхом проходження конкурсу.

kreschatic.kiev.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux