Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Оновлена Стратегія розвитку міста Києва до 2027 року відповідає вимогам і викликам часу – Микола Поворозник

Опубліковано 06 червня 2024 року о 15:19
фото

Нові та актуалізовані пропозиції до Стратегії розвитку міста Києва до 2025 з продовженням її дії до 2027 року відповідають вимогам часу та викликам війни. Про це під час засідання президії робочої групи з оновлення головного стратегічного документу міста сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Упродовж останніх трьох місяців експертні групи працювали над підготовкою пропозицій щодо актуалізації оперативних цілей, завдань та індикаторів Стратегії з урахуванням ризиків, викликів і наслідків збройної агресії рф.

«Серед пріоритетних завдань, включених до проєкту Стратегії-2027, – відновлення й розвиток інфраструктури, посилення безпекової ситуації в столиці. Йдеться також про підвищення стійкості міста до зовнішніх чинників. Оперативні цілі та завдання документа зосереджені на створенні безпечного, комфортного, екологічного та інклюзивного міського середовища, в якому будуть враховані потреби різних категорій населення», – зазначив Микола Поворозник.

Він зауважив, що безбар’єрний доступ – важливий чинник формування комфортного міського середовища, який набув особливої ваги з початком війни. Тож оновлена Стратегія передбачатиме створення безбар’єрного середовища для всіх груп населення, зокрема осіб з інвалідністю, та забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права й отримувати послуги.

Крім того, в проєкт документа включили завдання зі створення умов для відновлення та розвитку людського капіталу, а також стимулювання розвитку економіки та підтримки бізнесу.

«Київ активно розвиватиме інноваційне підприємництво та активніше залучатиме до нього внутрішньо переміщених осіб й учасників бойових дій. Це сприятиме швидшій соціалізації цих громадян, створенню нових робочих місць і позитивно впливатиме на економіку міста загалом. Крім того, для таких осіб передбачать перепідготовку і підвищення кваліфікації. Для охочих відкрити або розвинути власну справу надаватимуться грантові кошти», – сказав Микола Поворозник.

Він також додав, що Київ не змінює свого курсу і залишатиметься містом, відкритим для інвестицій. Для цього в оновленій Стратегії-2027 передбачається сприяння реалізації інвестиційних інфраструктурних проєктів у різних сферах життєдіяльності міста, зокрема з використанням державно-приватного партнерства. Також продовжиться активна робота із залучення ресурсів міжнародних фінансових організацій і донорів у розвиток міста.

Пропозиції щодо актуалізації Стратегії-2027 охоплюють усі сфери життєдіяльності міста. Водночас стратегічні цілі щодо підвищення конкурентоспроможності економіки Києва та комфорту життя містян, а також збереження історичної самобутності столиці залишаються незмінними. Вони є актуальними, попри складну геополітичну ситуацію та економічну нестабільність України, зокрема і столиці.

Проєкт оновленої Стратегії розвитку міста Києва до 2025 з продовженням її дії до 2027 року пройде громадське обговорення і буде поданий на затвердження депутатам Київської міської ради.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux