Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Навігатор на 18 січня: що цікавого в Києві

Опубліковано 18 січня 2018 року о 09:06

Подія дня: Четвертому Універсалу 100 років

У Києві сьогодні відбудеться відкритий науковий семінар присвячений 100-літньому ювілею проголошення державної незалежності України 1917 року.  Загальна картина добре відома, а от деталі і тонкощі .... Учасники обговорять як ухвалювався Четвертий універсал, обставини та політичну ситуація в Україні і світі, персональну участь провідників держави в тому процесі (+/-) та поділяться своїми спостереженнями.

Коли: з 16:00 по 18:00

Де: Дім вчителя

Вхід вільний


Вечір в кіно:  "Війна химер" і критика з залу

Критика фільму одразу після перегляду – відтепер це можливо. Першим під обговорення потрапить стрічка "Війна химер" режисерів Анастасії та Марії Старожицьких, зроблена у жанрі креативної документалістики.  Разом з глядачами оцінку даватимуть кінокритики Сергій Тримбач. Ярослав Підгора-Гвяздовський, Юрій Володарський та Катерина Сліпченко. Очікуються і інші учасники, чекайте на оновлення новин щодо події. В обговоренні по скайпу візьме участь Дмітрій Биков (Москва) Це перша така ініціатива в новітній історії вітчизняної кінематографії!

Коли: о 18:00

Де: Кінопанорама

Вартість: 60 грн


День з особливим змістом: Ярмарок громадських організацій

Ярмарок громадських організацій Positive Life - відкритий простір для самопрезентації неурядових організацій, що репрезентують інтереси різних спільнот, займаються захистом прав людини, працюють з проблемою ВІЛ/СНІДу. В рамках заходу заплановані відкриті дискусії, лекції, кінопокази. Для пересічних громадян буде надана можливість пройти швидке тестування на ВІЛ, отримати інформаційні матеріали, або ж стати волонтером тощо.
Коли: з 18 січня, 10:00 до 20 січня, 18:00
Де: «Київська фортеця», вул. Госпітальна, 24а

Вхід вільний


Вечір музичний: "Небо і Земля" від камерного хору "Хрещатик"

Киян запрошують на музичну виставу, що Вистава є переосмисленням культури вертепного дійства.  Академічний камерний хор «Хрещатик»  подарує свято вертепної дії у високому жанрі академічного хорового мистецтва. Це  є справжньою новацією традиційного народного видовища і національної музичної культури України.

Коли: з 19:00 по 20:20

Де: Будинок актора, вул. Ярославів Вал, 7

Вартість: 60, 80, 100 грн


Вечір театральний: моновистава "Сон смішної людини"

Киян запрошують на моновиставу „Сон смішної людини” за оповіданням Ф.М.Достоєвського. Це своєрідна  спроба  актуалізувати ідею „вбогого театру” Єжи Ґротовського в сьогоденні. Аскетизм форми витікає з бажання відсікти всі зовнішні атрибути театрального дійства, які перешкоджають виявленню того, що становить невід’ємну суть театру - живої присутності актора перед глядачем і того безпосереднього зв’язку, який виникає між ними під час дійства. Тому ця моновистава є водночас виставою – сповіддю та виставою – зустріччю. Робота  презентується в рамках освітньо-лабораторного проекту „Актор без прикриття”, що функціонує на базі центру ім. Л. Курбаса.

Коли: з 19:00 по 20:00

Де: Центр Леся Курбаса, вул. Володимирська, 23 B

Вартість: 100 грн


Перекриття місяця:  непроїзний центр

У столиці, з 2 грудня 2017 року до 31 січня 2018 року, на вул. Хрещатик щосуботи, щонеділі, у святкові та неробочі дні буде дозволено рух транспортних засобів.

Варто зауважити, що до 31 січня буде обмежено рух транспортних засобів (окрім міського наземного пасажирського транспорту, який працює у звичайному режимі) вздовж Володимирського проїзду – від будинку № 23 на вулиці Софіївській до Михайлівської площі та на вул. Володимирській – від Рильського провулку до Володимирського проїзду.


Прогноз погоди  від синоптиків Українського Гідрометцентру

18 січня очікується мокрий сніг, хуртовина, вдень налипання мокрого снігу, вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с; температура вночі 2-4° морозу, вдень близько 0°.

 

vechirniykiev.com.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux