Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Навігатор на 17 січня: що цікавого в Києві

Опубліковано 17 січня 2018 року о 09:00

Вечір дискусійний: хто відповідальний за охорону пам’яток в Києві?

Сьогодні  на території Києво-Могилянської Академії відбудеться відкрита лекція історика та пам'яткознавиці Олени Мокроусової на тему «Охорона пам’яток в Києві: хто відповідальний?» Це десята, заключна лекція циклу безкоштовних публічних подій «Поділ: знайомство», який включав освітні зустрічі, публічні обговорення і дискусії, а також кінопокази на теми, пов'язані з історією, сьогоденням та проблемами району та його мешканців.

Коли: о  19:00

Де: KMArt Yard / KMArt Space, вхід через прохідну НаУКМА на Волоській, 8/5
Вхід безкоштовний за умови реєстрації: https://goo.gl/forms/p3TKx3JcSnXf8WrS2


Вечір лекційний: київські театри 1950-60-х

У Домі МК відбудеться лекція відомого українського театрознавця, керівника літературно-драматургічної та інформаційно-аналітичної частини Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки, дослідника українського театру Бориса Куріцина «Варпаховський, Боровський, Луспєкаєв, Борисов і київські театри 1950-60-х».  Київська  тогочасна театральна сцена  стала своєрідною майстернею експериментів завдяки власне поверненням… Видатний театральний режисер, сценарист, художник Леонід Варпаховський після десятиліть арештів, заслань, етапу на Колиму, наприкінці 50-х опиняється у Києві. Саме тут  втілює в життя знакові театральні постановки – «Мораль пані Дульської», «Дні Турбіних», «Паяци», «Давним-давно», «Бал-маскарад», «Оптимістична трагедія». Як і режисерові свого часу, частково цим постановкам судилася непроста доля – навіть до офіційних заборон.
Коли: о 17:00

Де: Майстер Клас / Master Klass, вул. Богдана Хмельницького 57Б,

Вартість: 150 грн. Квиток для студентів та пенсіонерів коштує 100 грн.


Вечір з користю: Йога для Голосу від Світлани Василенко

Як натренувати дихання на публічні виступи  розкаже  - Svitlana Vasylenko - радіоведуча, експерт-консультант з техніки мовлення і риторики. Сьогодні у "Букві" черговий її майстер-клас із серії "Йога для Голосу".  Кількість місць обмежена, тож стигніть зареєструватися: https://goo.gl/forms/2FmuJcmak4Xyjb663
 Коли: о 19:00.
Де: вул. Б. Хмельницького, 3-Б, книгарня "Буква", 2 поверх, арт-простір Bookvabar.
Вартість: 50 грн (оплата на місці)


Вечір літературний: Презентація антології п'єс для дітей

У НЦТМ ім. Леся Курбаса відбудеться презентація унікальної книги «ДРАМОВИЧОК» – першої антології п’єс для дітей та підлітків за час незалежності України.  В рамках презентації: містична історія книги, анонси п’єс, фото і відео покази вистав, зустріч із упорядниками, драматургами, режисерами-постановниками і художником проекту.  До книги увійшло 20 п’єс – різних за жанром і стилістикою.

Коли: з 18:00 по 20:00
Де: НЦТМ імені Леся Курбаса, вул. Володимирська, 23-в.

Вхід вільний


Вечір музичний: «Київська камерата» і чотири генії

Киян запрошують на незвичний концерт. Ідея програми  полягає в тому, щоб представити мотети трьох різних композиторів, Антоніо Вівальді, Георга Фрідріха Генделя і Вольфанга Амадея Моцарта. Мотет - один із центральних жанрів у музиці західноєвропейського Середньовіччя і Відродження. Зародився в ХІІІ столітті у Франції. Початково вокальний багатоголосний твір, у добу бароко мотет продовжує існувати як вокально-інструментальна форма, зокрема одноголосна.
Чудовим доповненням до мотетів стануть Бранденбурзький концерт № 3 Баха і Другий концерт для скрипки з оркестром Моцарта, що прозвучать у виконанні Національного ансамблю солістів «Київська камерата» (художній керівник і головний диригент – Валерій Матюхін). У концерті також візьме участь лауреатка міжнародних конкурсів, скрипалька Марія Шутко.

Коли: з 19:00 по 21:00

Де: Національна філармонія України, вул. Володимирський узвіз, 2
Вартість: 70-250 грн


Вечір у театрі: «Мотузка» 

Сьогодні у театрі на  Драми і комедії - трагікомедія на дві дії.  П’єса Михайла Хейфеца «Мотузка»  не схожа за своєю структурою ні на одну іншу. Це пазл, загадка, яку глядач зможе вирішити, лише додивившись до кінця — тільки тоді, пов’язані однією ключовою ниткою, елементи головоломки складаються в загальну картину. При цьому, незважаючи на комедійний характер кожної зі сцен, в цілому постановка досить сумна і трагічна.

Коли: о 19:00

Де: Театр драми і комедії,  пр-т Броварський, 25

Вартість: 90-180 грн


Вечір художній: «Ностальгічний Київ Олекси Захарчука»

Киян запрошують на відкриття виставки одного з кращих українських пейзажистів другої половини ХХ ст. Олекси Захарчука - «Ностальгічний Київ Олекси Захарчука». Спадщину майстра, присвячену Києву, можна поділити на періоди за техніками й роками: натурні замальовки олівцем та живописні роботи 1950-х, декоративні пастелі 1960-х, монументальні живописні твори 1980-х. Часом здається, що ці світи створили різні особистості. Проте, певні глибинні ознаки міста присутні в усіх, таких відмінних, роботах: передусім це особливе мистецьке бачення, прониклива інтонація довірливої сповідальності. Тож усі різночасові роботи створюють цілісний і неповторний образ Києва – такий, яким його побачив Олекса Захарчук. Картини, що будуть представлені на виставці, надала родина художника зі своєї приватної колекції.

Коли:  о 18:00

Де: МВЦ «Музей історії міста Києва», Б.Хмельницького, 7


Перекриття місяця:  непроїзний центр

У столиці, з 2 грудня 2017 року до 31 січня 2018 року, на вул. Хрещатик щосуботи, щонеділі, у святкові та неробочі дні буде дозволено рух транспортних засобів.

Варто зауважити, що до 31 січня буде обмежено рух транспортних засобів (окрім міського наземного пасажирського транспорту, який працює у звичайному режимі) вздовж Володимирського проїзду – від будинку № 23 на вулиці Софіївській до Михайлівської площі та на вул. Володимирській – від Рильського провулку до Володимирського проїзду.


Прогноз погоди  від синоптиків Українського Гідрометцентру

17 та 18 січня, за прогнозом синоптиків, у Києві буде хмарно. 17 січня очікується сніг, вітер південно-східний, 7-12 м/с, температура вночі 6-8° морозу, вдень близько 0°.

18 січня очікується мокрий сніг, хуртовина, вдень налипання мокрого снігу, вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с; температура вночі 2-4° морозу, вдень близько 0°. Також синоптики попереджають, що на дорогах буде ожеледиця.

 

vechirniykiev.com.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux