Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Навігатор на 16 січня: що цікавого в Києві

Опубліковано 16 січня 2018 року о 09:00

Подія дня: друге життя ялинки

На Софійській площі розбирають святкове містечко. Новорічна красуня, яка дарувала радість киянам і гостям міста, отримає нове призначення.  «Київзеленбуд» утилізує гілки дерева. Їх перероблять на тріски, щоб навесні використати для мульчування лунок вічнозелених рослин, а стовбур організатори новорічних святкувань використають, як матеріал для хенд-мейду.

Коли: о 14:30

Де: Софійська площа


Вечір літературний: «Егоїстичні супергерої у світі фентезі»

Киян запрошують  на презентацію «Скляного меча» – продовження фентезі-саги «Багряна королева» Вікторії Авеярд. Під час презентації говоритимуть  про неоднозначних фентезійних героїв, про рішення, які вони приймають, та наслідки, з якими стикаються потім "прості смертні" без надзвичайних здібностей.  З Вами про фентезі дискутуватимуть  Volodymyr Arenev – письменник-фантаст, Iaroslava Strikha – перекладачка і Ksenia Sokulska – авторка блогу Vaenn's.

Коли: січня о 19.00

Де: на Хрещатику, 46.

Вхід вільний


Подія з особливим змістом: відкриття меморіальної дошки на честь Тараса Процюка

Сьогодні у Києві відкриють меморіальну дошку на честь журналіста і відеооператора міжнародного інформаційного агентства Reuters Тараса Процюка.  "Всі хто знав Тараса, і хто не знав особисто, але чув про нього - 16 січня о 16:00, в 50-й День народження Тараса буде відкрита Меморіальна дошка, встановлена на його честь на будівлі Укрінформу в Києві, саме там де знаходилось бюро Reuters в той час коли Тарас базувався і працював в Києві. Перед відкриттям його друзі скажуть кілька слів про Тараса, згадають якісь історії про нього, також буде можливість подивитись короткий фільм про Тараса, зроблений колись Ольгою Герасим'юк і колегами з 1+1", - написав його товариш і колега по Reuters Сергій Каразій.

Коли: о 16:00

Де: Укрінформ


Вечір музичний: «Хіти джазу»

Сьогодні в Національній філармонії України відбудеться концерт біг-бенду Національного духового оркестру України «Хіти джазу». Біг-бенд духового – спеціально створена формація (так званий оркестр в оркестрі) для виконання джазових програм. Ідея проекту належить Олексію Вікулову, тромбоністу філармонічного симфонічного оркестру, диригенту Національного духового оркестру й відомому джазмену, учаснику різних ансамблів. У концерті прозвучать джазові стандарти, зокрема твори Міллера, Гершвіна, Завінула, Хенкока та ін. В ролі солістів – фіналістка телевізійного шоу «Голос країни» Маргарита Мелешко та Віталій Костенко, котрий відомий під сценічним псевдонімом Franky (в честь кумира Френка Сінатри).

Коли: з 19:00 по 21:00

Де: Національна філармонія України, вул. Володимирський узвіз, 2,

Вартість: 80-400 грн


Вечір у кіно: Йєрма

Британський театр у кіно представляє неймовірну історію.  Біллі Пайпер (серіал «Доктор Хто») повертається на сцену в ролі, яка принесла їй безліч театральних нагород. Бажання завести дитину штовхає тридцятирічну жінку на незбагненні вчинки. Дія п'єси Федеріко Гарсіа Лорки перенесено до сучасного Лондону, де природне бажання приводить героїню Пайпер до шокуючої і несподіваної розв'язки. Критика назвала цей театральний тріумф «неймовірним, обпікаючим, необхідним», який зачаровує глядача… Нагороди: Премія Лоуренса Олів'є - найкраща відновлена п'єса, найкраща жіноча роль. In English with Ukrainian subtitles. Фільм-вистава демонструється англійською мовою з українськими субтитрами.

Коли: з 19:00 по 22:00

Де: Кiнотеатр КИЇВ, вул. Велика Васильківська, 19

Вартість: 175


День у театрі: «Щастя» від Молодого театру

Сьогодні у Молодому театрі вистава-кооперація із з Новим драматичним театром на Печерську. «Щастя» - це "реставрація почуттів на одну дію" за  повістю Андрія Платонова «Река Потудань». Дар і потреба любити дається душі відразу. Це - пам'ять почуттів. Необхідно лише не втрачати її й берегти протягом усього життя. Ці почуття чисті, але далеко не завжди і відразу дарують щастя. Адже духовна любов інколи конфліктує з фізичною. А її сила приносить слабкість. Зворушлива, щемка любов Нікіти до Люби була настільки великою і всепоглинаючою, що у найвідповідальнішу для чоловіка мить позбавила його сили… Та воно все-таки прийшло… Їх давноочікуване, вистраждане щастя.  

Коли: о 19:00

Де: Молодий театр


Перекриття місяця:  непроїзний центр + міст

У столиці, з 2 грудня 2017 року до 31 січня 2018 року, на вул. Хрещатик щосуботи, щонеділі, у святкові та неробочі дні буде дозволено рух транспортних засобів.

Варто зауважити, що до 31 січня буде обмежено рух транспортних засобів (окрім міського наземного пасажирського транспорту, який працює у звичайному режимі) вздовж Володимирського проїзду – від будинку № 23 на вулиці Софіївській до Михайлівської площі та на вул. Володимирській – від Рильського провулку до Володимирського проїзду.

Сьогодні ускладнений рух Південним мостом

з 11:00 до 18:00 на Південному мостовому переході в напрямку з просп. М. Бажана на Наддніпрянське шосе частково обмежать рух транспорту першою смугою в зв’язку з ремонтними роботами.

 


Прогноз погоди  від синоптиків Українського Гідрометцентру

16 січня у Києві вночі без опадів, вдень труситиме невеликий сніжок.

Температура вночі -12..-14°, вдень -4..-6°

 

vechirniykiev.com.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux