Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Навігатор на 11 січня: що цікавого в Києві

Опубліковано 11 січня 2018 року о 09:03

Подія дня: Зеленбуд чи зелензруб?

Сьогодні активісти влаштовують публічне обговорення проблем, пов'язаних з обрізкою дерев у Києві. . Модератор зустрічі: Ігор Тищенко, дослідник міського середовища, співредактор серії збірок «Урбаністичні студії». Говоритимуть про можливості зупинки некваліфікованої вирубки та обрізки зелених насаджень, участі громади в утриманні зелених насаджень та зміни підходів до їх утримання, фахової та правоохоронної перевірки діяльності комунальних підприємств, які утримують зелений фонд.

Коли: о 19:00

Де: Port Creative Hub, вул. Набережно-Хрещатицька, 10-а


Вечір у кіно:  Леонардо Да Вінчі

Киян запрошують на особливий фільм - "Леонардо Да Вінчі: Геній у Мілані". Геніальний художник жив у Мілані в різні періоди свого життя. Там, приміряючи на себе ролі художника, вченого, винахідника він створив деякі зі своїх найвидатніших робіт, серед яких «Тайна вечеря», що зберігається в церкві Санта-Марія-делле-Ґраціє. Фільм-виставка «Леонардо да Вінчі: Геній у Мілані» створений на основі грандіозної експозиції, присвяченої Леонардо да Вінчі в рамках EXPO в Мілані. Ця картина — результат 6-річної роботи, розділений на 12 розділів.   Фільм-виставка демонструється італійською мовою з українськими субтитрами!

Коли:  о 19:00

Де: кінотеатр Київ

Вартість:150 грн


Вечір дискусійний: Світові бестселери у поганих перекладах

Сьогодні у столиці перекладацький семінар, який зацікавить тих, хто любить хорошу літературу. А говоритимуть про... погані переклади.  Учасники: Тетяна Некряч - керівник семінару, перекладачка, перекладознавиця, професорка кафедри англійської філології і філософії мови імені професора О.М.Мороховського Київського національного лінгвістичного університету, випускниця Програми імені Фулбрайта, авторка понад 100 наукових праць з літературознавства, стилістики, перекладу; Наталя Тисовська - українська письменниця, перекладачка, дипломантка літературного конкурсу «Смолоскип»; лауреатка конкурсу «Коронація слова», авторка декількох романів й низки перекладів.

Коли: о 18:00

Де: Офіс Програми імені Фулбрайта, вул. Еспланадна, 20, офіс 904

Реєстраціяhttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeT_CYWtqCJ9LLgWCej0KjSFVNJrfuUXzJ_3F3ln94bkjqijg/viewform


Вечір лекційний: Легенди про Київ. Справжні штучні міфи

Киян запрошують  поговорити про рідне  місто. Про його справжній штучий міф. Про межу, митницю, могилу, перевіз та перехрестя.  Про три міста на одному місці. Про те, що змінюється та лишається незмінним.  Та через які саме брами йшли-поверталися прочани, гречники, пиворізи, прості посполиті та всякі зайди. Далі ще трохи часу обговорюватимемо коли, і де саме явивсь наш Вавилон і яка в тому вина великої Цегли, великого Цукору та шляхів залізних.  І на завершення розкажуть, і з чого ростуть "пластикові" легенди та яка від них шкода.

Коли:о 19:00

Де: Контрактова площа, 7

Вартість: 180/160


Вечір художній: «Модернізм і магія»

Киян запрошують на відкриття персональної виставки видатного художника, одного із засновників Львівської художньої школи, українського представника напрямку магічного реалізму Романа Юліановича Сельського (1903-1990) «Модернізм і магія». Сельський - легенда. Ще у 1930-х роках стає однією з центральних фігур мистецького життя Львова. Він працює інтенсивно і різноманітно. Життя і творчість Романа Сельського невіддільні від мистецтва та мистецького життя Львова 20-о сторіччя. Ім’я художника зустрічаємо на сторінках фундаментальних видань з історії українського та польського мистецтва XX століття; твори зберігаються та експонуються в музеях України та за кордоном.

Коли: о 19:00

Де: Галерея НЮ АРТ,  вул. М.Грушевського, 28/2


Вечір з особливим змістом: Британський театр сьогодні. Public Talk з Сарою Тіппл

Киян запрошують на зустріч з британською режисеркою та драматургом Сарою Тіппл. Модератор Сергій Васильев. Сара – фріланс-режисерка, що працює в театрі, опері та музичному театрі. Вона працювала як режисерка над відновленням вистав Майка Лі «Пірати Пензансу» та Ентоні Мінґелли «Мадам Батерфляй» для Англійської національної опери.  Переможець конкурсу Old Vic New Voices (Theatre503).Також Сара працює як драматург; остання її співпраця була з Джо Райтом над його постановкою «Життя Галілея» в театрі Young Vic.

Коли: з 19:00 по 21:00

Де: Новий Драматичний театр На Печерську, вул. Немировича-Данченко, 5

Участь безкоштовна. обов'язкова реєстрація https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTPTRpeDleRbHbCshL1LI3caypbZz2jxSQVBMF2FUcUiPgpg/viewform?usp=sf_link


Перекриття місяця:  непроїзний центр

На час проведення новорічних та різдвяних заходів у столиці, з 2 грудня 2017 року до 31 січня 2018 року, на вул. Хрещатик щосуботи, щонеділі, у святкові та неробочі дні буде дозволено рух транспортних засобів.

Варто зауважити, що до 31 січня буде обмежено рух транспортних засобів (окрім міського наземного пасажирського транспорту, який працює у звичайному режимі) вздовж Володимирського проїзду – від будинку № 23 на вулиці Софіївській до Михайлівської площі та на вул. Володимирській – від Рильського провулку до Володимирського проїзду.


Прогноз погоди  від синоптиків Українського Гідрометцентру

У Києві сьогодні опадів не буде. Вночі -3..-5°, вдень близько 0°.

 

vechirniykiev.com.ua

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux