Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

На честь Героя Небесної Сотні Сергія Шаповала встановлено меморіальну дошку

Опубліковано 25 серпня 2015 року о 10:30

Вже традиційно, напередодні Дня незалежності, ми вшановуємо всіх, хто боровся та відстоював самостійність і незалежність нашої країни: і видатних діячів українського державотворення, і мужніх та відчайдушних  борців за свободу. Багато відомих імен в цьому списку, починаючи від козацьких часів до сьогоднішніх днів, адже довгий і тернистий шлях подолала Україна, аби нарешті законодавчо закріпити у 1991 році Актом проголошення незалежності вікові прагнення до національної та духовної свободи, економічного зростання та культурного відродження.  

На жаль, цінність поняття «незалежність» ми зрозуміли, коли з’явилась загроза її втратити. Майдан, Крим, війна на Сході. Аби зберегти і захистити суверенітет України, сьогодні ми платимо дуже високу ціну – ціну людських життів, скалічених тіл і душ. Трагічне сьогодення додає до списку  загиблих  за Україну все нові і нові імена.

Але першими, хто відчув необхідність змін, хто постав проти системи, відстоюючи справжню свободу і незалежність, право на гідне життя в демократичній та європейській державі, стали учасники Револіюції Гідності. Віддавши своє життя, вони стали Героями Небесної Сотні. Серед них – наші оболонці.

23 серпня 2015 року вшанувати пам’ять Сергія Шаповала зібрались його рідні і друзі, побратими з Майдану, представники районної влади на чолі з головою Оболонської РДА Олександром Цибульщаком і мешканці району. На честь Героя Небесної Сотні, Героя України Сергія Шаповала вирішено встановити меморіальну дошку на будинку, в якому він мешкав, на вул. Малиновського, 32а.

Сергій був активним учасником європротестів з перших днів. Після того, як в ніч на 30 листопада силовики жорстоко розігнали студентський майдан, він  звільнився з роботи, записався в Самооборону та повністю присвятив себе Майдану. Охоронець приватної фірми тією зимою став на захист десятків тисяч людей в центрі української столиці.

Боротися за краще майбутнє Сергій вийшов разом із дружиною. Поки чоловік стояв на барикадах, його кохана Ольга рятувала людські життя. Під час Майдану вона працювала волонтером медичної служби.

Доля вже робила Сергієві попередження. Перше порання він отримав на Майдані ще задовго до масових наступів правоохоронців в кінці січня 2014-го. Тоді чоловіка врятував бронежилет, який був одягнений під курткою.

Можливо, це був знак, але зупинятися на півдорозі — це не про Сергія Шаповала. Чоловік викарабкався, і знову повернувся на Майдан. Боротися за справедливість та захищати слабших – таким має бути справжній чоловік, так він вважав і завжди дотримувався цього принципу.

Загинув Сергій 18 лютого 2014 року на вул. Грушевського, отримавши два кульових поранення.

Імена Героїв Небесної Сотні, славетних оболонців назавжди залишаться в нашій пам’яті.

Герої не вмирають!

ПЕРЕГЛЯД  ФОТО

Використано матеріали з сайту nebesna.pravda.com.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux