Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Київ перезавантажує комунікації «влада-громада»

Опубліковано 14 вересня 2018 року о 14:41

Запровадити європейський досвід та створити спеціальний Центр, який налагодить комунікацію комунікацію між владою і громадськістю, пропонує Департамент суспільних комунікацій КМДА.

Про це йшлося під час прес-конференції «Влада - громадськість. Шляхи запровадження європейських практик комунікації».

Зараз ми працюємо в режимі інформування: повідомляємо про ті чи інші події. Для громадськості наші месенджі часто є незрозумілими. Ми вивчили європейський досвід, те, як державні структури комунікують із громадами, і хочемо використати  та застосувати їхній досвід для Києва. І створити такий центр. До речі, перший в Україні, - зазначила директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Марина Хонда.

Заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко представила результати дослідження, ключовим висновком якого стало розуміння того, що більша частина  мешканців Києва вважає, що їхня думка «не буде врахована під час прийняття рішень владою міста». На цьому тлі постає проблема комунікації влади з громадськістю. 

Головний консультант Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Олександр Бухтатийвважає, що наразі система комунікацій в українських містах не працює ні на горизонтальному, ні на вертикальному рівнях. Він також навів влучну аналогію: «Традиційно в нас кажуть: вміє готувати, а не вміє подавати».

Пані Гузенко представила головні функції майбутньої структури. Зокрема, це публічні консультації та громадський бюджет (промоція та інформаційно-просвітницька кампанія).

У міста є можливості та інструменти, але проблема у тому, що кияни просто не знають, що можуть ними користуватися. Тож, нам потрібен Центр, який розказуватиме киянам про те, чим вони можуть користуватися вже зараз. Торік ми провели у бібліотеках Києва понад 20 лекцій-навчань для авторів проектів Громадського бюджету. У тих же бібліотеках можна проводити чимало заходів і вони там проводяться. Та хто про це знає?, - зауважує начальник відділу з питань розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків Київради Артем Стельмашов.

Пан Стельмашов вважає, що для міста ефективно мати такий центр інформування. Тим більше, що з нового року місто залишається без комунальних газет, які сьогодні частково виконують ці функції.

У «Стратегії розвитку Києва – 2025» міститься положення про налагодження комунікації «влада-громадськість», що передбачає створення Центру публічної комунікації та інформації, а також розробку Комунікаційної стратегії міста.

Пані Хонда вважає, що Києву потрібен єдиний орган, який об’єднає комунікації влади та громади в цілісну систему.

Голова громадської ради КМДА Богдан Назаренко підсумував: «Дуже амбітний проект. Можливо, його треба реалізовувати поетапно. Основна проблема на сьогодні щодо публічної комунікації – це вже чинна нормативно-правова база».

 

vechirniykiev.com.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux