Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Голова Оболонської РДА Кирило Фесик дав відповіді на часті запитання, які виникли щодо ситуації у 216 школі

Опубліковано 18 травня 2023 року о 08:23

За словами Кирила Олександровича, тема є дуже гарячою для району, тож голова надав конструктивні відповіді на запитання, що виникли в коментарях від стурбованих батьків.
 
"Друзі, тема 216 школи є дуже гарячою для нашого району, я бачу, що дійсно багато батьків та мешканців стурбовані та хочуть отримати конструктивні відповіді на всі запитання.
Окремо зазначу, що я бачу всі ваші коментарі та готовий відповідати на всі запитання:
 
1. Щодо м’якості відповідальності вчителя, а саме звільнення згідно ч.1 статті 36 КЗпП України тобто «за угодою сторін». Тож, перш за все ми хотіли захистити інтереси та права школи та всіх хто постраждав від цього випадку, нашою метою було максимальне оперативне відсторонення від роботи з дітьми. Крім того, хочу зазначити, що після того, як стало відомо про цей випадок, вчителю було винесено догану із записом до особової справи, що значно ускладнює можливість влаштуватися на таку ж посаду до будь-якого іншого навчального закладу. Також, мною вже подано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення по факту вчинення злочину цією особою щодо дітей, де також буде перевірятися відповідальність всіх посадових осіб школи.
2. Щодо притягнення до відповідальності керівництва школи - я підіймав питання перед Департаментом освіти і науки КМДА щодо розірвання контракту з директором закладу, крім того, ще до виявлення факту булінгу, до мене надходила інформація від активної спільноти батьків про незадовільну роботу керівництва цієї школи та ще раніше я вже порушував питання щодо не продовження у цьому році трудового контракту з директоркою закладу. Отже, впевнений, що найближчим часом, керівництво школи буде змінено.
3. Щодо притягнення до відповідальності інших винних осіб - заступнику директора також було винесено догану із записом до особової справи та наразі триває перевірка Управління персоналу та правового забезпечення Департаменту освіти і науки КМДА за результатами якої будуть обов’язково прийматися кадрові рішення щодо її подальшої роботи.
4. Щодо моєї тези «шефство над школою» - він полягає у наступному. Ще декілька місяців тому до мене звернулися активні батьки даної школи з проханням допомогти вирішити багато проблемних питань, ми взяли ці питання в роботу та поступово їх максимально відпрацьовуємо, тому для мене є важливим успішно вирішити усі процеси пов’язані з цим закладом та злучити максимальні ресурси, в тому числі і позабюджетні, які допоможуть цій школі процвітати та розвиватися.
Тож, я впевнений, що ми вирішимо всі проблемні питання даного закладу і 216 школа обов’язково буде змінюватись та насправді не дивлячись на те, що сталося, цей заклад має чудовий педагогічний колектив професіоналів, а також дуже крутий батьківський актив. Я вдячний всім хто висловив свою думку щодо даної ситуації, вона є дуже різною, але для мене дуже важлива, як критика, так і позитивні відгуки про нашу роботу, це те що дозволяє вдосконалюватись та досягати позитивних змін та саме те, для чого я запроваджую політику максимальної відкритості перед громадою".
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux