Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Дотримання безпечного швидкісного режиму - не просто вимога ПДР, - Оболонське районне управління поліції

Опубліковано 15 липня 2019 року о 10:06

Дотримання безпечного швидкісного режиму - не просто вимога ПДР.

Це ваша можливість дістатись дому цілими та зробити дорогу безпечнішою і для інших учасників дорожнього руху. 

Пам’ятайте про це.
А також про те, що у ваших руках не лише кермо, а й життя та здоров’я рідних людей та оточуючих.

Цінуйте життя!

Світлина від Оболонське управління поліції.

 

Оболонське управління поліції

Що важливо знати кожному громадянину?

Кожен з нас, у тому числі і наші діти, є учасниками дорожнього руху – ми використовуємо авто, громадський транспорт, переходимо дороги тощо.

ВОДІЇ!!

Не поспішайте! Поспішаючи, можна зробити дуже велику помилку в своєму житті. 5 чи 10 хвилин, які ви намагаєтесь надолужити, можуть вартувати вашого життя чи життя іншої людини. При швидкості понад 60 км/год авто вбиває пішохода, а при швидкості 120 км/год у разі аварії дуже низька ймовірність вижити водієві чи пасажирові.

Не намагайтеся «проскочити» на жовтий сигнал світлофора, тому що з іншого боку може бути такий же водій, який хоче «проскочити», або пішохід, який закінчує перехід. Особливо це стосується водіїв маршруток, вщент заповнених людьми. Це питання, до речі, буде окремо порушуватися на засіданні Координаційної ради, оскільки проблема з перевезенням пасажирів є дуже актуальною, і важливо налаштувати систему так, щоб водій розумів всю відповідальність і не мав можливості порушувати правила дорожнього руху.

Не сідайте за кермо напідпитку, рівень концентрації суттєво знижується, і у разі небезпечної ситуації ви не зможете адекватно відреагувати. Саме водії напідпитку, за статистикою, є одними із причин ДТП з тяжкими наслідками.

Обов’язково використовуйте паски безпеки. Не варто вірити історіям, що без пасків можна вижити. За статистикою, саме використання пасків безпеки зберігає життя.

Бережіть своїх дітей – використовуйте дитячі автокрісла та для більш дорослих дітей обов’язково паски безпеки на задньому сидінні.

Не використовуйте телефон під час керування авто. Наразі саме мобільний телефон стає одним із вбивць за кермом.

БАТЬКИ!

Пам’ятайте, що своїм прикладом ви вчите, як жити вашим дітям.

Навчайте дітей переходити дорогу у встановлених місцях. Розказуйте їм про небезпеку, яку несе автомобіль. Переходячи з дитиною, візьміть її за руку і усвідомте, що автівка зупинилася і пропускає вас.

ПІШОХОДИ! 

Переходьте дорогу тільки у встановлених для цього місцях, краще на регульованих пішохідних переходах. Додатково озирніться про всяк випадок. На жаль, поки що відсутній контроль водіїв, які не пропускають пішоходів. Але це буде, і до тих пір поки це буде, перестрахуйтесь.

Не використовуйте мобільний телефон чи навушники, коли переходите дорогу.

Ніколи не перебігайте дорогу у невстановлених місцях! Водій, навіть якщо швидко загальмує, не зможе зупинитися. На швидкості водій взагалі може не побачити пішохода.

Дуже важливо! Якщо одна з автівок зупинилася на пішохідному переході, щоб вас пропустити, водій іншої автівки може вас не бачити, тому погляньте зайвий раз за авто, яке зупинилося, і переконайтеся, що там не летить якийсь несвідомий водій.

У темну пору доби намагайтеся використовувати світоловідбивні елементи на одязі або переконайтеся, що водієві вас буде видно, тому що темний одяг є однією із причин того, що водій не бачить людину. 

Бережімо одне одного і не забуваймо, що життя людини – це найвища цінність.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux