Головна  →  Новини  →  25 вересня 2013

Близько 13 млн. грн. інвестує «Київенерго» в тепломережі Оболонського району

Близько 13 млн. грн. інвестує «Київенерго» в тепломережі Оболонського району

ПАТ «Київенерго» завершує реконструкцію тепломереж та інші роботи з підготовки до нового опалювального сезону в Києві. Особливу увагу фахівці енергопостачальної компанії приділяють якісному теплозабезпеченню житлових масивів столиці, де розташовані багатоповерхові будинки, школи, дитячі садочки. Про це йшлося під час виїзної наради на чолі з Віце-прем’єр-міністром України Олександром Вілкулом, яка відбулася 24 вересня в Оболонському районі міста.

«Люди мають бути забезпечені стабільним теплом під час нового опалювального сезону. Урядом поставлене завдання місцевим органам влади та підприємствам теплокомуненергетики вжити необхідних заходів щодо модернізації розподільчих теплових мереж центрального опалення та гарячого водопостачання для зменшення аварійності та втрат тепла», – сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

Генеральнийдиректор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко доповів, що наразі до опалювального сезону в столиці здійснено капітальний ремонт енергоблоків ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, відремонтовано майже 600 водогрійних і парових котлів, а також більше 2-х тис. теплових пунктів та 16 насосних станцій, а також проведено гідравлічні випробування тепломереж.

Наразі фахівці «Київенерго» завершують реконструкцію магістральних та розподільчих теплових мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання в Оболонському районі. У рамках реконструкції двох об’єктів було заплановано замінити магістральні та розподільчі тепломережі загальною протяжністю понад 4,8 км енергозберігаючих попередньо ізольованих сталевих трубопроводів для ЦО та попередньо ізольованих пластиковихтрубопроводів для ГВП.

Зокрема, проводиться реконструкція розподільчих тепломереж централізованого опалення та гарячого водопостачання на ділянці від центрального теплового пункту, який розташований на вул. Приозерній, 2-Б. Також ведуться роботи з реконструкції магістральної теплової мережі (ТМ) №6 від станції теплопостачання №2 (СТ-2) на вул. Попова. Інвестиції в реконструкцію на зазначених ділянках складають близько 5 млн. та 8 млн. грн. відповідно. Всього в тепломережі Оболонського району у поточному році компанія інвестує близько 13 млн. грн.

Згадані магістральні та розподільчі теплові мережі експлуатуються з 80-х років минулого століття та відпрацювали свій нормативний ресурс. За останні п’ять років фахівці «Київенерго» ліквідували на них більше 50 пошкоджень. Тепломережі постачають тепло та гарячу воду мешканцям 35 багатоповерхових будинків, дитячому садочку та п’ятьом відомчим установам, які розташовані на вулицях Івашкевича, Попова, Мукачівська, Приозерна.

Сьогодні здійснено 80% робіт. Закінчити усі роботи з реконструкції магістральних та розподільчих тепломереж на Оболоні заплановано до початку опалювального сезону. Завершити роботи з благоустрою заплановано до кінця жовтня поточного року.

Нагадаємо, у поточному році «Київенерго» в теплове господарство столиці спрямує понад 270 млн. грн. Загалом заплановано замінити 32 км теплових мереж (у двотрубному вимірі), провести модернізацію і ремонт котельних, центральних теплових пунктів. Найбільший обсяг робіт з реконструкції магістральних мереж здійснюється на вул. Щербакова, Анрі Барбюса, Промисловій, Московському проспекті, на перетині вул. Лаврської та Старонаводницької тощо. Реконструкція розподільчих мереж також триває на вул. Глушкова, Заболотного, Маяковського, Жолудєва, Бальзака, Каштановій, Приозерній.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку