Головна  →  Новини  →  3 вересня 2013

Міська влада запроваджує додаткові механізми соціальної підтримки незахищених категорій киян

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов провів зустріч з громадськими організаціями афганців, під час якої фахівці від міської влади презентували столичну модель страхової медицини як компонента проекту «Картка киянина» для громадських організацій афганців. Йдеться про залучення воїнів інтернаціоналістів та їхніх родин до участі у муніципальній лікарняній касі, що дасть змогу цій пільговій категорії киян отримувати у повному обсязі необхідні медикаменти, перебуваючи на стаціонарному чи амбулаторному лікуванні за рахунок каси.

«У нинішній складній економічній ситуації важливо захистити соціально та підтримати найуразливіші категорії киян, тому ми прийняли рішення, за умови вашої згоди стати членами лікарняної каси, сплатити з міського бюджету членський внесок та всі подальші щомісячні платежі. Таким чином ви не витрачатимете жодних коштів, однак при необхідності будете забезпечені потрібними для повноцінного лікування ліками в умовах стаціонару», – сказав Олександр Попов.

Голова КМДА запропонував керівникам громадських організацій афганців обговорити на рівні районів озвучену ініціативу міської влади, донести до членів організацій необхідну інформацію, при цьому афганці і далі користуватимуться усіма гарантованими законом пільгами у галузі медичного забезпечення.

Зазначимо, що наразі у столиці проводиться робота щодо запровадження місцевих соціальних ініціатив за допомогою благодійної організації «Муніципальна лікарняна каса м. Києва» стосовно забезпечення медикаментами та виробами медичного призначення соціально незабезпечених верств населення, а саме породіль, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, ветеранів війни, ветеранів афганців тощо на виконання доручень Президента України Віктора Януковича щодо вирішення нагальних проблем регіону.

Довідково.

Благодійну організацію «Муніципальна лікарняна каса міста Києва» було створено 23 грудня 2010 року. Головною метою «Муніципальної лікарняної каси міста Києва» (МЛК) є об’єднання зусиль шляхом солідарної участі громадськості, юридичних і фізичних осіб Києва для здійснення заходів, спрямованих на поліпшення медичного забезпечення членів лікарняної каси в разі їх захворювання шляхом медикаментозного, діагностичного, консультативного забезпечення лікувально-діагностичного процесу в лікувальних закладах охорони здоров’я, а також сприяння розвитку охорони здоров’я, вдосконалення медичної допомоги населенню, впровадження нових форм діагностики та лікування.

Станом на 01.07.2013 року членські внески сплачують 17 525 осіб. Ліками та розхідними матеріалами заклади охорони здоров’я забезпечено на 2 130 000 грн. за безкоштовними рецептурними бланками отримано ліків на суму 693 000 грн. Відшкодовано за лікування та обстеження згідно рішення Правління 325 000 грн.

Проліковано всього 3159 осіб: в умовах цілодобового стаціонару – 1 266, в умовах денного стаціонару – 280 ,в умовах стаціонару на дому – 15, амбулаторне лікування – 1 590 осіб. Середня вартість 1 випадку лікування склала 630 грн. Найбільша вартість випадку захворювання становила 21 100 грн.

Член лікарняної каси у випадку захворювання звертається в лікувальний заклад за місцем проживання, надає картку члена МЛК, лікар-експерт МЛК при цьому закладі перевіряє достовірність членства в МЛК та забезпечує контроль за своєчасним забезпеченням членів МЛК медикаментами та іншими лікарськими засобами відповідно до встановленого діагнозу, та формуляру лікарських засобів муніципальної лікарняної каси міста Києва.

МЛК також покриває витрати на дороговартісне діагностичне обстеження членів МЛК в приватних закладах з якими підписані угоди. УЗД покривається 100%, КТ та МРТ компенсуються у розмірі 50% від вартості обстеження.

Перейти до спискуВерсiя для друку