Головна  →  Новини  →  19 вересня 2013

Для надійного електропостачання центру столиці «Київенерго» збудувало на Оболоні та Подолі близько 4 км. кабельних ліній електропередачі

ПАТ «Київенерго» збудувало в частині Оболонського та Подільського районів столиці більше 3 км. кабельної лінії електропередачі напругою 10 кВ та близько 800 м. дволанцюгової кабельної лінії електропередачі напругою 110 кВ.

Будівництво електромереж відбувається в рамках інвестиційного проекту «Київенерго» – реконструкції підстанції «Єленівська», від якої живляться великі підприємства, державні та місцеві установи органів влади, ділові і торгівельні центри, електротранспорт, інші соціально значущі об’єкти, які розташовані на Подолі та в центральній частині міста.

У рамках проекту реконструкції передбачено переведення ПС 35/10 кВ «Єленівська» на вищий клас напруги 110 кВ. У зв’язку з цим, «Київенерго» збудує більше 3,6 км. дволанцюгової кабельно-повітряної лінії електропередачі напругою 110 кВ від підстанції «Оболонь» і ТЕЦ-6. Електромережі будуть розташовані на вулицях: Костянтинівська, Електриків, Турівська, Оленівська. У зв’язку з будівництвом лінії наразі на згаданих вулицях частково перекрито проїжджу частину.

Нова кабельна лінія електропередачі 10 кВ загальною протяжністю 3,1 км., яку було прокладено у серпні, забезпечить надійне електропостачання споживачів Подолу та центральної частини Києва на час реконструкції ПС 35/10 кВ «Єленівська». Зокрема, нова електромережа розміщена на ділянках вулиць: Костянтинівська, Електриків, Оленівська, пров. Електриків. Зараз у місцях будівництва лінії відновлюються пішохідні зони.

Також, з метою безперебійного постачання електроенергії споживачам на час реконструкції підстанції «Єленівська», фахівці електропостачальної компанії проводять реконструкцію розподільчої підстанції РП-1 із заміною комплектного розподільчого пристрою 10кВ. Роботи на РП-1 планується закінчити у листопаді цього року, після чого розпочнеться реконструкція самої підстанції «Єленівська», яка триватиме до кінця 2014 року.

«Єленівська» – стратегічний енергооб’єкт для Києва. Підстанція після реконструкції та переведення її на клас напруги 110 кВ забезпечить надійне електропостачання мешканцям і організаціям Подолу та центральної частини міста, надасть можливість приєднувати нових споживачів до електромережі, у тому числі нової лінії метро на житловий масив Троєщина, та в цілому сприятиме розвитку інфраструктури столиці», – зазначив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку