Головна  →  Новини  →  23 листопада 2016

Старшокласники гімназії «Потенціал» зустрілись з бійцем батальйону розвідувального взводу Михайлом Ващенком - учасником медіапроекту «Переможці»

У гімназії «Потенціал» відбувся урочистий захід вшанування мужності, стійкості та сміливості наших захисників - учасників АТО. Шановним гостем зустрічі був Михайло Ващенко.

 Михайло, 33 роки, Київ, боєць 92-ї бригади, 22-го батальйону розвідувального взводу. Був провідним інженером тепломеханічного обладнання на атомній станції. Поранення отримав під Голубовським, підірвавшись на міні 24 вересня. Під час виконання бойового завдання втратив ледь не всю стопу. Михайло розповів, як разом із побратимами з розвідки фіксували під Голубовським на Луганщині відведення ворожої важкої техніки, коли їх побачили російські військові. Відходити довелося мінним полем, де і трапилася трагедія. Гелікоптером Михайла доправили до Харкова, там зробили операцію.

Наш герой - незвичайний захисник України, не просто зірка медіапроекту «Переможці», які своїми вчинками вчать боротися із викликами долі. Навіть залишивши частину себе війні, вони не скорилися і, знов піднявшись, продовжують рухатися далі.

Проект «Переможці» - це серія фотознімків, за допомогою яких намагаються змінити ставлення суспільства до людей,  що втратили кінцівки, але залишаються повноцінними і активними громадянами своєї держави.

Михайло у минулому спортсмен, займався легкою атлетикою, боротьбою. Зараз, отримавши протез, знову повернувся на службу та став учасником відбіркового туру марафону Корпусу морської піхоти США.

У дружньому колі переможець ділився своїм життєвим та бойовим досвідом з гімназистами. Зразок, що надихає та мотивує, що дає зрозуміти - ніякі каліцтва не можуть насправді здолати справжню мужність, величезну внутрішню силу та бажання жити.

Молоді потрібні такі зустрічі, бо живий приклад людей, які вели боротьбу не тільки з ворогом, але й з собою, долаючи фізичні та психологічні проблеми, докладаючи багато моральних та фізичних зусиль, щоб повернутися до повноцінного життя, надихає.

Після таких зустрічей по-осбливому звучить: «Слава Україні! Героям слава!».

 

За інформацією управління освіти 

 

dsc_01
dsc_1435
p1180873
Перейти до спискуВерсiя для друку