Головна  →  Новини  →  11 лютого 2014

Славний син великого народу

За сприяння голови Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Василя Івановича Антонова в публічній бібліотеці імені Самеда Вургуна (вул. Мате Залки, 3) Централізованої бібліотечної системи Оболонського району м.Києва відбувся «круглий стіл» на тему: «Мамед Емін Расулзаде – славний син великого народу», присвячений 130-річчю від дня народження одного із засновників Азербайджанської Демократичної Республіки, історика, літературознавця, письменника та перекладача. Захід організовано у співпраці з Посольством Азербайджанської Республіки в Україні.

Захід відкрила завідуюча бібліотекою Галина Чеботарьова, яка розповіла про життя та діяльність Мамеда Еміна Расулзаде, відзначила величезну роль цієї видатної особистості не тільки в історії Азербайджану, але й усього тюркського світу.

Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні пан Ейнулла Мадатлі, керівник Центру азербайджанської мови та літератури при Київському національному лінгвістичному університеті, професор Рафік Новрузов, голова Спілки азербайджанської молоді в Україні (САМУ) Анар Таїров та інші в своїх виступах відзначили різноманітні грані яскравого життя та активної суспільно-політичної та літературної діяльності М.Е.Расулзаде, його ініціативу в справі створення Бакинського державного університету та багато іншого.

Посольство Азербайджанської Республіки в Україні передало у дар бібліотеці книгу Іси Габіббейлі «Азербайджанська література початку ХХ століття». Працівники бібліотеки щиро подякували посольству Азербайджанської Республіки за співпрацю та всебічну підтримку бібліотеки.

          Учасники «круглого столу» мали можливість познайомилися з книжковою експозицією «Мамед Емін Расулзаде - славний син великого народу!», оформленою працівниками бібліотеки.

У заході взяли участь співробітники посольства Азербайджану, представники азербайджанської та української інтелігенції. Захід відбувся у теплій та дружній атмосфері.

  

Перейти до спискуВерсiя для друку