Головна  →  Новини  →  18 жовтня 2016

Історична мандрівка «Ми роду козацького діти» у дитячому відділі ЦПРБ ім. О.С. Пушкіна

Невипадково, саме 14 жовтня, в день Покрови Святої Богородиці відзначається День українського козацтва. Запорозькі козаки особливо шанували Покрову. Богородиця була їхньою заступницею в далеких походах, під її покровом запорожці не боялися ні ворожого вогню, ні морської бурі.

А починаючи з 2015 року цей день особливо святковий, адже на державному рівні вирішено відзначати  День захисника Украіни .

З нагоди цих свят до  бібліотеки завітала письменниця видавництва «Зелений пес» - Віта Левицька. На зустріч з письменницею прийшли учні 4-б класу 239 школи

Віта Левицька презентувала серію книжок «Дванадцять балів» - серію дитячих розслідувань про життя видатних українських діячів, які були визначними для українського державотворення. Це Княгиня Ольга, Іван Мазепа, Леся Українка тощо. Віта Левицька прочитала уривки зі свого оповідання «Тарас Шевченко і Я».

Також була представлена новинка видавництва - «Мальована історія незалежності України», у якій коротко та зрозуміло викладено події минулого – походження Української держави у супроводі коміксів.

Разом з письменницею, крок за кроком, діти здійснили мандрівку в минуле з історії України. Маленькі українці, відповідаючи на питання вікторини, розширювали свої знання про країну, в якій ми живемо, і дізналися багато нового про життя і творчість видатних українських діячів.

Наприкінці мандрівки був визначений переможець вікторини, який в нагороду отримав книгу письменниці з автографом - «Степан Бандера і Я». Після нагородження усі бажаючі також мали можливість придбати й інші книги авторки та видавництва «Зелений пес».

       

  

 

Перейти до спискуВерсiя для друку