Головна  →  Новини  →  24 березня 2016

Інформація про хід проведення весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану району

В 2016 році весняний двомісячник з благоустрою розпочався 14 березня та триватиме до 06 травня.

Метою весняного двомісячника в цьому році є прибирання території району після зими, підготовка об'єктів міської інфраструктури до загальнодержавних та загальноміських заходів: Великодня, поминальних днів, відзначення Дня Перемоги, Дня Києва. На виконання заходів передбачених розпорядженням КМДА "Про проведення весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарно стану міста Києва у 2016 році" підготовлено проект розпорядження "Про проведення весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану в Оболонському районі міста Києва 2016 році".       

16 квітня цього року планується проведення Дня довкілля , що дасть змогу збільшити площу зелених насаджень та привести у належний санітарний стан території району.

З початку двомісячника з благоустрою, відділом контролю за благоустроєм та екології проведено організаційні заходи щодо приведення до належного санітарного стану засмічених територій за наступними адресами:

- вул. Полупанова, 18

- вул. Майорова, 8;

- вул. Полярна, 10;

- вул. Дехтяренка;

- вул. Дибенка;

- прилегла територія до затоки «Вовкувата»;

- прилегла територія до затоки «Верблюд»;

- просп. Московський, 26-28;

- вул. Добринінська (під мостом);

- відкоси біля зупинки електрички «Вишгородська»;

- вул. Резервна;

- вул. Лугова;

- ліквідовано осередок стихійної торгівлі на алеї між будинками по вул Північна, 46 та Героїв Дніпра, 77.

В Оболонському районі заплановано ввести в експлуатацію об’єкти комплексного благоустрою, а саме:

1. Житловий комплекс по просп. Оболонському, 26 з об'єктами соціально-побутового призначення, влаштуванням газонів, встановленням лав для відпочинку та урн для сміття;

2. Житловий комплекс по просп. Оболонському, 54 ТОВ «КПО «Гарант» з об'єктами соціально-побутового призначення, влаштуванням сучасного дитячого майданчика, газонів, встановленням лав для відпочинку, урн для сміття та висадженням 63 туй;

3. Житловий будинок за адресою: вул. Червонофлотська, 24 А, з влаштування виїду та заїзду, паркувального майданчика, клумби;

4. Комплексний благоустрій прилеглої території ТОВ «ФОЗЗІ» по проспекту Московському, 23;

5. Комплексний благоустрій прилеглої території «Міжнародної академії тенісу» за адресою: вул. Міська, 9 з влаштуванням спортивних майданчиків.

Проблемними питанням є:

- засмічення зеленої зони після заміни реклами на рекламних конструкціях;

- утримання дитячих та спортивних майданчиків;

- утримання земель запасів міста (на це витрачається дуже багато ресурсів);

- території, які надані в постійне користування, але не утримуються власниками в належному санітарному стані, це такі як: територія від просп. Маршала Рокосовського до вул. Богатирської відведена під будівництво другого пускового комплексу Великої окружної дороги; земельна ділянка ПАТ "Родовідбанк" вздовж вул. Озерної (від вул. Богатирської до вул. Північної), площею 113,5га;

- прибирання відведеної ділянки під будівництво будинку за адресою: вул. Дехтяренка, 22 (незавершене будівництво);

- в межах наданих повноважень, під час проведення суботників проводяться організаційні заходи щодо утримання в належному санітарно-технічному стані території Пуща-Водиці;

- паркування автотранспорту на зелених зонах.

- відновлення благоустрою, після проведення аварійних робіт на інженерних мережах (станом на 23.03.2016 на території Оболонського району відкрито 173 аварійні контрольні картки). Оболонською районною в місті Києві державною адміністрацією неодноразово направлялися листи генеральному директору ПАТ "Київенерго" щодо відновлення благоустрою, після проведення аварійних робіт на інженерних мережах. Працівниками відділу контролю за благоустроєм та екології складено 11 протоколів про адміністративні правопорушення на начальника РТМ «Поділ» СВП «Київські теплові мережі».

В Оболонському районі склалася така ситуація у зв’язку із відсутністю прямих договірних відносин на виконання робіт з відновлення асфальтового покриття між СВП «Київські теплові мережі» ПАТ «Київенерго» та КП «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Оболонського району».

Станом на сьогоднішній день ПАТ «Київенерго» проведено тендер по визначенню організацій по відновленню благоустрою, після аварійних розриттів.

З початку 2016 р. у відділі контролю за благоустроєм та екології району закрито лише 26 аварійних контрольних карток.

Разом з тим проблемним питанням є утримання ТП, які є на балансі ПАТ "Київенерго", а саме граффіті, плитка в аварійному стані та ін.

Ще одним проблемним питанням є стихійна торгівля біля станцій метрополітену "Оболонь", "Героїв Дніпра" пл. Фрунзе, пл. Шевченка, на перетині вулиць Вишгородської та Івашкевича, "блошиний ринок" біля зупинки міської електрички "Зеніт". Відділ контролю за благоустроєм та екології проводить відповідні заходи щодо ліквідації стихійної торгівлі та її наслідків.

Перейти до спискуВерсiя для друку