Головна  →  Новини  →  22 березня 2016

Свято Масляної на Водогоні

От і закінчилась зима. Така примхлива, холодна, з незапланованими матеріальними і моральними труднощами, з тривожними новинами зі Сходу України . Люди наче зневірились, появились сумніви.  Знову питання,знову боротьба за справедливість і нашу гідність.

Але дух українців незламний. Перші весняні теплі промені дарують надію, а прекрасні християнські традиції згуртовують людей, дарують гарний настрій, виховують доброзичливість і любов до рідної неньки-України.

Таким веселим і всенародним є свято Масляної. Всі жителі Водогону достойно підготувались  до зустрічі з весною, проявились яскраві таланти і всеохоплююча ініціатива дорослих і дітей, якими може пишатись наша громада.

Прозвучали музичні акорди, що сповістили про початок свята. Його відкрила автор і ведуча Ірина Сухом’ятнікова.  Зі щирим  вітанням  зі святом до мешканців  селища звернулась депутат Київської міської ради Веремеєнко Ольга Леонідівна. На свято Ольга, як завжди, прибула всією своєю родиною: чоловіком Дмитром, донькою Яною та сестрою Юлею. На Водогоні її родина є частиною великої єдиної громади, тому виступ Ольги був сплетінням спільних думок,  намірів і планів.

Далі, мов калейдоскоп різноманітних яскравих кольорів, змінювались персонажі концертної програми.

 Радо, гостинно, щиро, наче справжня родина зустрічали, глядачів актори театру Гавриленко «Теремок»: господиня (Ірина Сухом’ятнікова) та господар  (Володимир Кіт), дівчатка  (Саша Рокицька та Маргарита Сергієва), які закликали всіх бажаючих на свято та ярмарок, де можна було млинців скуштувати і медом поласувати, від місцевої майстрині Ганни Дробіної всілякі прикраси придбати.  Дівчатка (Яся і Олена Чернови, Віка Середа, Лера Рокицька), заквітчані та по святковому вбрані , співали коломийки.

Справжня красуня Масляна (Ліза Долженкова) пригощала варениками із сюрпризом і віщувала радість і багате життя на весь рік. Зима  (Катерина Пінчук) сперечалася з юною Весною (Лера Середа), що принесла з собою сонячне проміння і улюблені весняні розваги, як наприклад, народна гра «Подоляночка». Співали на святі талановиті діти Водогону  Саша Войтенко і  Світлана Зубкова, а також гості :– ансамбль «Родичі» із села Хотянівка Вишгородського району та з Хмельниччини Іван Солярик-  до речі, золотий голос Казахстану.

На святі також були атракціони та різноманітні ігри. Діти і дорослі змагались у спритності і силі, витривалості та наполегливості і навіть в господарській  мудрості, за що отримали від депутата  Київради Ольги Веремеєнко призи і подарунки.  Дівчата Настя Житкова та Даша Гергель  в колоритних костюмах провели благодійний розпродаж солодощів, кошти з яких підуть на благоустрій молодіжного парку.

Із зацікавленням люди розглядали фотогалерею про життєдіяльність мікрорайону, яку підготували Наталія Кіщук та Лілія Безмала. Їх сумісна праця символізує єдність та спадкоємність поколінь.

Технічне забезпечення взяли на себе Флоріана та Андрій Хабіни.

На завершення свята під музику та співи запалало справжнє опудало Масляної. По повір»ю - разом  зі спаленим опудалом зникають усі негаразди, смуток, біль і печаль. До нас іде Весна, і ми сподіваємось, що тільки з добром та миром!

 
Редакційна колегія ОСН «Комітет мікрорайону
«Селище Водогін, хутори Микільський та Редьки»

 

Перейти до спискуВерсiя для друку