Головна  →  Новини  →  1 березня 2016

Літературно-музичний вечір «Допоки пам'ять в нас жива, Свободу нашу не спинити!» в бібліотеці ім. О.С. Пушкіна

В кінці лютого Україна вшановує подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

22 лютого 2016 року в читальній залі Центральної районної публічної бібліотеки ім. О.С. Пушкіна відбувся літературно-музичний вечір «Допоки пам'ять в нас жива,  Свободу нашу не спинити!» за участю лауреата всеукраїнських, міських фестивалів та конкурсів – народного аматорського хору «Оболонь» під керівництвом композитора, поета та виконавця – Олександра Свердюка.

Протягом концерту лунали українські пісні доби козацтва, пісні сьогодення, авторські пісні та вірші, у яких оспівувався подвиг Героїв, материнська любов, вірність своїй землі.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та Героїв України, які віддали свої життя за Україну, за її незалежність і цілісність. Але Герої не вмирають… вони завжди житимуть у наших серцях, в серцях патріотів України…

Авторські вірші Олександра Свердюка та Вікторії Рудковської «Щось у нас не так», «Повертайтесь живими» пронизували серце і душу до болю за Україні, за її Героїв, а на очі навертася сльоза…

На завершення вечора у виконанні народного аматорського хору «Оболонь» прозвучали авторські твори Олександра Свердюка - «Ми великий народ» та  «Єднаймося люба родино!».

Якщо в нас болить серце і плаче душа, якщо ми не черстві і не байдужі, вільні свідомістю і міцні духом, то ми повинні реалізувати ідеї та вимоги Майдану, за які поклали своє життя Герої. Лише єдність, наполегливість та сила духу допоможуть українському народові здолати всі перепони на шляху до побудови сильної, незалежної та заможної України.

Перейти до спискуВерсiя для друку