Головна  →  Новини  →  9 листопада 2015

До Дня визволення Києва від фашистських загарбників

У День визволення Києва від фашистських загарбників, учні 6-7 класів середньої загальноосвітньої школи № 8 Оболонського району міста Києва підготували інформаційну хвилинку, згадали про цікаві факти подій далекого 1943 року.

Саме 6 листопада 1943 року зруйнована й спустіла столиця України була врятована від фашистських загарбників. Перемога над ворогом отримала широкий міжнародний резонанс. Лондонське радіо сповістило: «Взяття Києва радянськими військами є перемогою, яка має величезне не тільки воєнне, але й моральне значення... Німеччина чує похоронні дзвони. На неї насувається лавина». Дійсно, ця великомасштабна операція стала центральною подією в битві за Україну. Вона стоїть у ряду тих битв, що вирішили долю Другої світової війни. Знаменно, що 1-й Український фронт, який блискуче врятував Київ, у 1945 р. взяв участь у заключній акції війни - розгромі берлінського угрупування фашистських військ.

Вже 72 роки кожного листопада наше рідне місто відзначає свято свого визволення від фашистських загарбників. Київ живе, він вдячно пам'ятає...

-1-638
-4-638
-6-638
-7-638
 
Перейти до спискуВерсiя для друку