Головна  →  Новини  →  8 жовтня 2015

Прозора виплата доходів – це ознака свідомого суспільства

Сьогодні, як ніколи, важливим є стабільне наповнення бюджетів, а така вагома складова місцевих скарбниць як податок на доходи фізичних осіб дає можливість функціонувати ряду структур, необхідних для цивілізованого, повноцінного життя соціуму. Ось тому легальне використання найманої праці, прозора виплата доходів – це ознака свідомого суспільства, усвідомлення своїх обов’язків та відповідальності перед громадськістю.

Легалізація заробітної плати – це надійний засіб залучення висококваліфікованих фахівців та ефективний спосіб боротьби із конкуренцією на ринку праці.

А заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» – це лише тимчасове благо. Майбутнє нелегальних працівників фактично залишається в безперспективній «тіні». Роботодавець, виплачуючи зарплату у «конвертах», просто ухиляється від сплати податків. При цьому він безсоромно обкрадає бюджет держави, позбавляючи людей похилого віку пенсій, хворих – лікарняних, а безробітних – грошової допомоги.

Для тих, хто порушує Закон, варто нагадати, що у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору до таких роботодавців застосовується штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.

ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві

Перейти до спискуВерсiя для друку