Головна  →  Новини  →  4 червня 2015

Звертаємо увагу продавців алкогольних напоїв!

В зв’язку із набуттям чинності Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014 N 71-VIII ДПІ у Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві інформує платників податків про таке.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28.12.2014 року №71-VIII внесені зміни до Податкового кодексу України, зокрема підпунктом 14.1.144 пункту 14.1 статті 14 викладено в такій редакції –

пиво – насичений діоксидом вуглецю пінистий алкогольний напій із вмістом спирту етилового від 0,5 відсотка об'ємних одиниць, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, що відноситься до товарної групи УКТ ЗЕД за кодом 2203".

Разом з тим, відповідно до внесених до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» від 19 грудня 1995 року №482/95-ВР із змінами та доповненнями (далі Закон):

алкогольні напої – продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 відсотка об'ємних одиниць, які зазначені у товарних позиціях 2203 згідно з УКТ ЗЕД. Тобто з 01.07.2015 року пиво віднесено до алкогольних напоїв.

Крім того, відповідно до статті 15 Закону, суб'єкти господарювання, які отримали ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, вносять до Єдиного реєстру місця зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, що розташовані за іншою адресою, ніж місце здійснення торгівлі.

З метою упередження порушень повідомляємо, що з 01 липня 2015 року роздрібна торгівля пивом може здійснюватися тільки за умови наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

ДПІ в Оболонському районі ГУ  ДФС  у м. Києві 

Перейти до спискуВерсiя для друку