Головна  →  Новини  →  6 травня 2015

На честь воїнів ІІ світової війни у Пущі-Водиці відбувся мітинг-реквієм

На честь воїнів ІІ світової війни у Пущі-Водиці відбувся мітинг-реквієм

Вже традиційно, напередодні Дня Перемоги, вшанувати пам’ять загиблих на фронтах ІІ світової війни побратимів зібрались сивочолі ветерани Оболоні. МІТИНГ-реквієм розпочався вдячними промовами представників районної влади та керівників ветеранських організацій.

Звертаючись до ветеранів, голова Оболонської РДА Олександр Цибульщак зазначив: «В ці травневі свята ми з вдячністю згадуємо про подвиг наших співвітчизників, а це більше 7 млн. українців, які воювали у складі армій різних держав Антигітлерівської коаліції. Понад 2,5 млн. з них були нагороджені радянськими та іноземними медалями та орденами, більше 2-х тисяч стали Героями Радянського Союзу, 32 з яких – двічі, а найкращий ас союзної авіації Іван Кожедуб – тричі Героєм Радянського Союзу».

«Сьогодні Україна знову в епіцентрі військових подій. Поряд з воїнами ІІ світової війни вже ховають воїнів АТО. Ось і тут, на Пуща-Водицькому кладовищі, покоїться загиблий під Іловайськом у серпні 2014 року полковник Національної гвардії України, Бойко Юрій Миколайович, нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Вшановуючи тих, хто здобував Перемогу багато десятиліть тому, наш обов’язок відстояти право на свободу і незалежність сьогодні, зберегти єдність нашої країни та повернути мир і спокій в наші домівки» - наголосив очільник району.

Пам’ять про воїнів, полеглих у кривавих боях найстрашнішої в історії людства війни, вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Як і завжди, не оминули увагою та привітали із святом Перемоги ветеранів, які знаходяться на лікуванні у Київському шпиталі інвалідів війни, що у Пущі-Водиці (ФОТО). Зі сцени затишної зали прозвучали слова глибокої поваги та вдячності від заступника голови Київської міської держадміністрації Михайла Радуцького, керівників громадських організацій ветеранів та інвалідів війни та інших почесних гостей.

Голова Оболонської райдержадміністрації Олександр Цибульщак вже традиційно вручив подарунки від районної влади: на потреби шпиталю були передані інвалідні візки та комплекти постільної білизни.

По завершенню офіційної частини урочистостей відбувся святковий концерт.

Перейти до спискуВерсiя для друку