Головна  →  Новини  →  20 квітня 2015

Інформація щодо особливості весняного призову громадян на строкову військову службу

Указом Президента України № 88/2015 «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році» Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 Конституції України та на виконання Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" постановляється:

1. Визначити на 2015 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу:

1) квітень - травень;

2) жовтень - листопад,

2. Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров'я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу:

1) у квітні - травні 2015 року;

2) у жовтні - листопаді 2015 року.

Після набрання чинності Указом Президента України щодо проведення чергового призову: призовники, яким надійшла повістка районного (міського) військового комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов’язані прибути в пункт і строк, зазначені на повістці; у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призивного віку, зобов’язані звернутися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України; призовники, які змінили своє місце проживання, зобов’язані в семиденний строк прибути до районного (міського) військового комісаріату за новим місцем проживання для взяття на військовий облік. У разі неявки призовника без поважних причин за викликом районного (міського) військового комісаріату на призовну комісію він несе відповідальність, установлену законом.

Акцентуємо Вашу увагу на рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності» уведеного Указом Президента України від 24 вересня 2014 року 744/2014 щодо унеможливлення залучення військовослужбовців строкової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях. Тобто призвані на строкову службу, постійно, та весь час строкової служби перебувають на постійних (стаціонарних) місцях дислокації військових частин, полігонах чи учбових баз, і направленню у зону АТО не підлягають.

Батьки! Не прислухаємось до чуток, які переважно розповсюджує ворогом, не відводимо погляд, як знак нерішучості та слабкості, а прислухаємось до биття свого серця, сміливо дивимося уперед і вдихаємо свіже повітря волі, свободи і нескореності!!!

Звертаємося до Вас і Ваших дітей, не ухиляйтеся у будь який спосіб, як правило протизаконний, від прибуття до райвійськкомату. Закликаємо, після отримання листа прибути до Оболонського РВК м. Києва у зазначений термін. З нами БОГ!

Призовник! Іди до армії, стань мужнім! Захисти свій народ, матерів, сестер, дітей!

СЛАВА УКРАЇНІ!

Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація

Оболонський районний у м. Києві військовий комісаріат

Перейти до спискуВерсiя для друку