Головна  →  Новини  →  6 вересня 2013

У Департаменті освіти і науки, молоді та спорту розпочали розробку проектів «Оновлена школа» та «Оновлений спортивний майданчик»

Нещодавно у школах Києва пролунав перший дзвоник і розпочався новий 2013/2014 навчальний рік. Проте Департамент освіти і науки, молоді та спорту вже розпочав підготовку до наступного навчального 2014/2015 навчального року. Наразі за дорученням голови КМДА Олександра Попова фахівці профільного департаменту формують проекти програм «Оновлена школа» та «Оновлений спортивний майданчик загальноосвітнього навчального закладу».

Так, з 2 вересня директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Оксана Добровольська спільно з керівництвом районних в місті Києві державних адміністрацій розпочала огляд навчальних закладів, які стануть учасниками програм оновлення закладів. Наразі комісія вже оглянула навчальні заклади та провела наради у чотирьох районах: Голосіївському, Дарницькому, Деснянському та Дніпровському.

Передусім комісія інспектувала школи, які користуються попитом на освітні послуги, побудовані у 50-60 роки ХХ сторіччя і потребують реконструкції, добудови, розширення площі, облаштування відповідної інфраструктури, створення нових класів, спортивних, актових залів, та їдалень.

Прикладом є школа № 103, збудована у 1956 році, за проектом розрахована на 360 учнів. Наразі там навчається 473 дитини і контингент учнів постійно зростає. Навчальний заклад не має сучасних їдальні, спортивного та актової залів. Відповідно до проекту, який підготувала Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація, після реконструкції навчальний заклад матиме всі сучасні класи та зможе прийняти у свої стінах 720 учнів.

Крімтого, у наступному році буде продовжено загальноміські програми з відновлення дошкільних навчальних закладів, заміни вікон у садочках, капітального ремонту харчоблоків та технологічного обладнання.

«Своєї актуальності не втрачає питання забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти. Зокрема розширення мережі та приведення у відповідний стан існуючих дитячих садків, багато з яких довготривалий час знаходились в оренді. Щороку міська влада активно проводить роботу із модернізації та реконструкції дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів. Крім того, на виконання завдання Президента України щодо забезпечення якісної і доступної освіти, 99 дошкільних навчальних закладів, з яких 63 комунальні, і раніше були передані в оренду різним державним організаціям, стануть резервом для програми відновлення на наступні роки», – зазначила Оксана Добовольська.

Перейти до спискуВерсiя для друку