Головна  →  Новини  →  3 березня 2015

Оболонському району - 40 років

Оболонському району - 40 років

Шановні оболонці!

Сьогодні, 3 березня, Оболонському району м.Києва виповнюється 40 років з дня його заснування. Далекого 1975 року Верховна Рада Української РСР своїм указом утворила Мінський район в місті Києві, до складу якого увійшли Куренівка, Мінський масив, Пріорка та Оболонь. Назву було надано на честь столиці сусідньої країни Білорусії. Історичну ж назву - Оболонський – району повернули у 2001 році згідно з рішенням сесії Київради, відповідно до якого територію Пущі-Водиці також приєднали до району.

Інтенсивна забудова району тривала протягом 1973-1980 років, перетворюючи Оболонь на один з найбільших житлових масивів.  Вперше, на той час, в широкому масштабі було застосовано метод освоєння річкової пойми шляхом гідронамиву і підняття позначок територій під забудову до небхідного, небезпечного в період повеней та максимального розливу води, рівня.

На даний час Оболонський район вважається не тільки одним з престижних і комфортних для проживання, це район з потужним промисловим комплексом і позитивними показниками виробництва. Архітектура, сучасні, європейського рівня споруди, розвинута соціальна інфраструктура, мальовничі пейзажі та каскад озер – все гармонійно поєднується, створюючи неповторний образ перлини Києва – Оболоні, яка привертає увагу не тільки киян, а й гостей міста.   

Тож, вітаю всіх нас із 40-річчям рідного Оболонського району! Хочу подякувати всім, хто виконуючи свій професійний обов’язок, або за покликом душі докладав зусилля, аби наш район розвивався, красивішав, був затишним і комфортним для проживання його мешканців та привабливим для гостей.

В цей складний час для нашої країни ми маємо об’єднати зусилля для досягнення спільної мети – вистояти і перемогти в цій страшній, гібридній війні, яка забирає життя наших співвітчизників і калічить долі, та відродити єдину, незалежну і сильну Україну. Тому сьогодні, дякуючи подвигу героїв, які на Сході захищають мир і спокій в наших домівках, ми повинні не тільки зберегти й укріпити досягнення нашого району, а й продовжити справу батьків, докладаючи максимум зусиль задля розвитку і процвітання нашої маленької батьківщини.

З нагоди ювілею хочу побажати нам миру і благополуччя, міцного здоров’я та творчої наснаги, порозуміння та гармонії в родинах!

Зі святом!

  

З повагою

Голова Оболонської районної

в місті Києві державної адміністрації                              Олександр Цибульщак

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку