Головна  →  Новини  →  17 лютого 2015

За покликом душі і серця

Відчуття єдності, згуртованості, турботи про синів Водогону, які на фронтах Донбасу відстоюють свободу, незалежність і цілісніcть держави, спонукало багатьох людей мікрорайону внести свій вклад в перемогу. Не всі можуть і мають можливість відстоювати нашу правду зі зброєю в руках, але всі мають можливість проявити себе в благородній справі допомоги фронту.

Найголовніше те, що рух на допомогу землякам-фронтовикам народився саме із середини, від простої людської душі, від пенсіонерок, які живуть на мінімальну пенсію, від жінок, чиї чоловіки пішли на фронт, просто від людей, які навіть не знають тих, хто пішов на війну. Це прояв новітнього патріотизму. Цих людей ніхто не примушував, ніхто не давав їм вказівки зверху і навіть ніхто не просив. Це справжній поклик душі і серця.

Хто ж ці люди? Це ті самі люди, з якими ми щодня зустрічаємось, спілкуємось, але вони настільки скромні і сильні духом, що ми і не здогадувались, що саме вони і є ті герої нашого часу, герої тилу, яким не байдужа доля людей, що пішли на самопожертвування заради всіх нас.

Галина Усманівна РОГАЛЕВСЬКА знає війну не з книжок чи підручників історії, вона в дитинстві зустріла цю страшну силу, яка нищила на своєму шляху усе. Вона – дитя війни. Саме бойові дії на Донбасі, новини з фронту в засобах масової інформації повернули її в далеке дитинство, і одразу свідомість пронизало питання: а що я можу зробити для фронту? Була б молодшою та здоровішою – сама би взяла зброю в руки, щоб боронити свою країну. І тут їй згадалися холодні, морозні дні і ночі минулої війни, коли всі частини тіла сковувало від холоду. Так, це я можу зробити для наших хлопців, їм треба теплий одяг. Але де його взяти, коли грошей немає, пенсії і так не вистачає, щоб звести кінці з кінцями. В свідомості промайнуло – зберу всіх, таких як я, всіх, хто бажає допомогти нашим землякам, і будемо робити посильну роботу – в'язати шкарпетки, рукавички, збирати теплий одяг. А що далі? Як це реалізувати? Пішла до Комітету мікрорайону, щоб зробити оголошення для  мешканців селища про створення волонтерського колективу. Якщо відверто, то не чекала, що у нас стільки чуйних, небайдужих і добрих людей. На запрошення до роботи відгукнулось багато жінок. Найактивніші з них ПІНДЮРА Тетяна Григорівна, РУДНИК Тамара Миколаївна, РЯЗАНЦЕВА Людмила Тадеушівна, ПРАЧОВА Алла Максимівна, ЛАЗАРЄВА Євдокія Федосіївна, ГЛУШЕНОК Наталія Петрівна, КАЧАНОВА Олена Іванівна, РЯЗАНЦЕВА Тетяна.

Як символ теплоти материнських рук, як найдорожчий подарунок від матері, бабусі стали для воїнів шкарпетки і рукавички, які вечорами, після робочого дня, в’язали ці невтомні жінки. Розпускаючи старі светри та шарфи, жінки з любов’ю, рядок до рядка, вкладали в ці вироби свою душу, тепло своїх сердець, щиро сподіваючись, що вони зігріють солдат в холодні дні, нагадають кожному про його маму і те, що їх чекають, що вони потрібні своїй сім’ї і тому повинні вижити.

Вагома допомога надійшла і від голови соціального центру «Перспектива Мінський» Ольги ВЕРЕМЕЄНКО, яка матеріально підтримала жінок і привезла нитки для в’язання теплих речей для наших воїнів.

Інші мешканці Водогону приносили взуття, одяг, ковдри, сушку, продукти. Все це передати воїнам АТО допомогла мати солдата Олега АПЦЕУРІ – Надія, чоловік якої теж захищає Україну на сході.

Безмежну вдячність від воїнів висловив командир 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь»: прийшла Подяка РОГАЛЕВСЬКІЙ Галині Усманівні і в її особі всім жінкам Водогону за їх щиру підтримку та турботу.

Робота продовжується. Небайдужі жінки вечорами в’яжуть шкарпетки і рукавички, збирають теплі речі, продукти, і два рази на місяць все передають в зону АТО.

Комітет мікрорайону щиро вдячний нашим шановним пенсіонеркам за їх патріотизм, небайдужість, підтримку воїнів, і бажаємо всім доброго здоров’я, наснаги. Ви наша гордість і приклад для молодого покоління.

Запрошуємо всіх оболонців зробити внесок в цю святу боротьбу за рідну землю.

                                                                              

                                                               Член редколегії ОСН

                                                               «Комітет мікрорайону «Селище Водогін,

                                                                хутори Микільський та Редьки»

                                                                Дарія Вікторова

 

Перейти до спискуВерсiя для друку