Головна  →  Новини  →  6 лютого 2015

У КМДА почала працювати зведена робоча група, яка координує надання допомоги учасникам АТО

У Київській міській державній адміністрації почала працювати зведена робоча група, яка координує надання допомоги учасникам АТО. Про особливості її роботи в ефірі телеканалу «Київ» розказав керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

«Лише протягом минулого року міська влада отримала 7 тисяч звернень щодо допомоги учасникам АТО та їхнім родинам. Відповідно, ми мали організувати процес реагування на ці звернення максимально ефективно. Позиція міської влади полягає в тому, що учасники антитерористичної операції та члени їхніх сімей мають отримувати максимальне сприяння – вони не повинні ходити кабінетами, аби зареєструвати звернення та отримати відповідну допомогу. А враховуючи, що функції соціального захисту учасників АТО розпорошені між декількома структурними підрозділами КМДА, які розташовані навіть в різних адміністративних районах, виникла ідея створити зведену робочу групу, яка б координувала весь цей процес», – розповів Володимир Бондаренко.

Він пояснив, що наразі, аби подати звернення щодо допомоги, учаснику АТО або члену родини достатньо просто прийти в КМДА – тут, на першому поверсі адмінбудівлі, людина зможе отримати вичерпну консультацію та подати звернення.

«Крім того, ми організували консультації телефоном – за номером Контактного центру міста Києва 15-51 оператори інформують щодо механізму реалізації прав на пільги учасників АТО та їхніх родин. Також на офіційному веб-порталі створена окрема сторінка, на якій можна ознайомитися з повним пакетом документів щодо допомоги учасникам АТО. Тут є нормативні документи, дорожні карти щодо отримання пільг, сканкопії відповідних доручень Київського міського голови, копії відповідей на депутатські запити, а також звіти про надання допомоги», – зауважив керівник апарату КМДА.

kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку