Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Оболонська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Сьогодні відбулося чергове засідання Ради з питань ВПО Оболонського району

Опубліковано 18 липня 2023 року о 11:28

«Сьогодні провели чергове засідання Ради з питань ВПО Оболонського району! Зустріч однодумців пройшла дуже продуктивно, з презентацією перших результатів у питаннях вільного доступу до отримання медичних послуг внутрішньо переміщеними особами та напрацюванні конкретних цілей у досягнені більш вільних можливостей в забезпеченні житлом нових мешканців нашої Оболоні та Києва в цілому»,- повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова Оболонської РДА Кирило Фесик.

В рамках засідання, учасники обговорили дуже велику кількість надважливих питань.Тож, детальніше за порядком денним:

1. На засідання завітав представник ВГО "Спільна справа" Юрий Зыков та розповів про успішний досвід реалізації житлових програм, який вони змогли впровадити на Вінниччині, а саме допомога у відбудові нового житла для ВПО, та які ми маємо на меті реалізувати й у столиці. За результатами нашого спілкування, вирішили почати роботу з проведення анкетованого опитування серед ВПО, які отримують адміністративні послуги в Оболонському районі з метою виявлення рівня готовності серед ВПО до участі у програмі.
2. Також, виступив генеральний директор мережі офтальмологічних центрів «Візіум» Сергей Пономарев, це організація, яка має свою не просту, але життєву історію нашого сьогодення, а саме часткову релокацію бізнесу та своїх працівників у зв'язку зі збройною агресією рф. Дана організація забезпечує роботою внутрішньо переміщених осіб, а також запровадила систему знижок на комп'ютерну діагностику зору для ВПО, з умовами можна ознайомитись за посиланням: https://t.me/obolon_vpo/14
3. Командою сформовано перелік медичних закладів (як приватної форми власності, так і комунальної) в Оболонському районі, із лікарями яких можна укласти декларацію із сімейними лікарями, та які надають спеціальні знижки для ВПО на отримання послуг в приватних медичних установах. Проводиться робота над розширенням такого переліку та найближчим часом буде оприлюднено.
4. До засідання долучилися представники Об'єднання громадських формувань України з охорони громадського порядку і державного кордону з якими маємо на меті почати співпрацю та реалізовувати багато цікавих проєктів, про які обов'язково анонсуємо згодом. Також вони виступили з ініціативою працевлаштування ВПО, тому будемо разом організовувати це питання.
5. І на останок, разом з нашими друзями із Бахмутської громади обговорили можливість відкриття гуртка з сумо для дітей ВПО і не тільки, на базі однієї зі шкіл району.
Нагадаю, що засідання Ради ВПО є відкритим та на ньому мають можливість бути присутні усі зацікавлені особи. Тож слідкуйте за оголошеннями про наступні дати засідань.
"Дякую усім хто долучився цього разу. Роботи багато, але разом ми маємо можливості реалізовувати багато корисних та важливих проєктів. Робота з ВПО, це виклик перед усією державою на декілька десятків років, тому працювати над цим ми маємо вже сьогодні"- підсумсував голова РДА Кирило Фесик.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux