Головна  →  Новини  →  20 січня 2023

День Соборності: Голова Оболонської РДА, його заступники, працівники адміністрації та громадськість поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні

День Соборності: Голова Оболонської РДА, його заступники, працівники адміністрації та громадськість поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні

Сьогодні, 20 січня 2023 року голова Оболонської РДА Кирило Фесик, його заступники, працівники адміністрації, громадськість урочисто поклали квіти до пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні (вул. Тимошенка, 16) та вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання.

"День  Соборності - особливий день. Вже понад 100 років, в цей день ми відзначаємо Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Століттями наш український народ намагаються розірвати та роз‘єднати.

 

Саме тому цей день такий особливий для нас, адже він уособлює акт возз’єднання, злуки та боротьби за національні інтереси.

 

Від початку повномасштабного вторгнення в нашу країну, ми змогли чітко відчути, на скільки цей день був важливим для наших минулих поколінь, а для нас, поняття Соборність як ніколи стало фактором виживання нашої нації.

 

Тож тепер справа за нами, ми обов‘язково Переможемо, та вкотре доведемо ворогові, що український народ нерозривно пов‘язаний між собою - назавжди", - зазначив на своїй сторінці у Фейсбук Кирило Фесик.

 

Довідково:

У цей день в 1919 році, 105 років тому, на Софійській площі в Києві, директорія Української народної республіки урочисто проголосила Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу. Цей факт повністю руйнує фейк московської пропаганди про те, що Українська держава ніколи не існувала і її вигадали більшовики.

Це свято має історичне та політичне значення для суверенітету нашої держави, особливо зараз. 

Сьогодні Україна переживає найважчі випробування війною. Понад три десятиліття тому ми вирвалися з багатовікового рабства, скинули ярмо, стали незалежними, розпочали будівництво власної суверенної держави. Ті, хто тримали нас у неволі, не могли стерпіти наших досягнень і успіху. Диявольські злоба та заздрість спонукали їх розпочати війну, але в ній вони обов’язково зазнають поразки, адже правда на нашій стороні.

Україна обов’язково переможе у цій неоголошеній війні. І прийдешні покоління обов’язково знатимуть ім’я кожного українця, який віддав своє життя за свою рідну землю.

Перейти до спискуВерсiя для друку